Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Μόλις τελειώσαμε τον πόλεμο» είπε ο πεζοναύτης όταν έριξε τη χαριστική βολή στον Μπιν Λάντεν

Ήταν σίγουρος ότι επρόκειτο για αποστολή αυτοκτονίας.Πιστεύαμε ότι θα ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά περιέγραψε στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ρομπ Ο' Νιλ«Τον έχουμε, μόλις τελειώσαμε τον πόλεμο».Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του πεζοναύτη Ρομπ Ο' Νιλ του ανθρώπου που υποστηρίζει ότι έριξε τη χαριστική βολή στον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011 στο Πακιστάν.
«Βρισκόταν μισό μέτρο μπροστά μου, κρατούσε τη γυναίκα του, το πρόσωπο που είχα δει χιλιάδες φορές» περιέγραψε ο Ο' Νιλ τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox.
Περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση του 2011 ο Ο' Νιλ ανέφερε πώς ο Μπιν Λάντεν τον κοίταξε στα μάτια λίγο πριν ο ίδιος να πατήσει τη σκανδάλη. «Αν υπήρχε αρκετό φως, εγώ ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε».Ο πρώην πεζοναύτης επανέλαβε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνάδελφοί του ήταν πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για αποστολή αυτοκτονίας. «Θα πεθαίναμε όταν το σπίτι θα γινόταν κομμάτια μετά την έκρηξη. Θα πεθαίναμε όταν θα εκραγόταν ο ίδιος» ήταν οι σκέψεις που είχαν οι αμερικανοί πεζοναύτες οι οποίοι πίστευαν ότι είτε το σπίτι είτε ο ίδιος ο ηγέτης της Αλ Κάιντα θα ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.«Στην καλύτερη περίπωση θα μέναμε για τόσο διάστημα στο σπίτι ώστε να συλληφθούμε από τους Πακιστανούς και να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας σε μια πακιστανική φυλακή» συμπλήρωσε.Για το λόγο αυτό εξάλλου αποφάσισε να γράψει αποχαιρετιστήριο γράμμα στα παιδιά του και να τηλεφωνήσει στον πατέρα του «για να του πω αντίο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου