Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τα σπάνια ροζ διαμάντια είναι το νέο «τρεντ» των πλουσίων




Το «Graff Pink» ένα από τα σπανιότερα ροζ διαμάντια του κόσμου.Ξεχάστε τα σπίτια και τα
ακίνητα!Εκτός των άλλων, θεωρούνται «υπερ-ασφαλής» επένδυση για τα χρήματά τους.Όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά και γιατί θεωρούνται η πλέον ασφαλής επένδυση χρημάτων, τα ροζ διαμάντια είναι το νέο «τρεντ» των πλουσίων παγκοσμίως.
«Οι άνθρωποι τα αγαπούν και τα θεωρούν εξαιρετική "εναλλακτική" επένδυση» αναφέρει στην εφημερίδα The Telegraph ο Neil Duttson, ιδρυτής της φίρμας Duttson Rocks, μια εταιρία που διακινεί διαμάντια και που έχει ως πελάτες της διασημότητες, ποδοσφαιριστές και επενδυτές. «Είναι απτά, κινητά περιουσιακά στοιχεία, κι έτσι μπορείς να μεταφέρεις τον πλούτο σου στην τσέπη σου ή στο δάχτυλό σου», εξηγεί.
Η αξία των ροζ διαμαντιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Το 2002 η μέση αξία ανά καράτι ενός τέτοιου διαμαντιού ήταν 13.000 δολάρια, ενώ το 2014, έφτασε τα 78.000 δολάρια.
Το «Graff Pink» ένα από τα σπανιότερα ροζ διαμάντια του κόσμου, είναι 24,78 καρατίων και πωλήθηκε από τον Οίκο Sotheby’s στη Γενεύη για 30 εκατ. λίρες τον Νοέμβριο του 2010.
Περιζήτητα ροζ διαμάντια είναι αυτά από το ορυχείο Argyle στην Αυστραλία, καθώς η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη πως προτίθεται να το κλείσει το 2019, εκτόξευσε τις τιμές τους στα ύψη.
«Η δουλειά μου έχει φύγει εκτός ορίων με τα διαμάντια» λέει ο Duttson: «Γίνονται ανάρπαστα, ειδικά από Κινέζους. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με επιχειρηματίες από το Σίτι του Λονδίνου, οι οποίοι επρόκειτο να αγοράσουν ένα σπίτι, αλλά τελικά αποφάσισαν να επενδύσουν τα πλούτη τους σε χρωματιστά διαμάντια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου