Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών


Ομάδα περίπου 50 νεαρών προσπάθησε να σπάσει το λουκέτο και να μπει στο ΕΜΠ Δακρυγόνα και χημικά από τα ΜΑΤ - Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση έξω από τη Νομική με πετροπόλεμο και κρότου-λάμψης - Περίπου 1.500-2.000 φοιτητές συμμετείχαν στην πορεία στο κέντροΕπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Πολυτεχνείο, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας σύλλογοι φοιτητών.



Ομάδα περίπου 50 νεαρών επιχείρησε να εισβάλει στο χώρο του ιδρύματος σπάζοντας το λουκέτο. Αμέσως επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που διέλυσαν τους νεαρούς με ρίψη δακρυγόνων και χημικών.









Νωρίτερα, ένταση είχε προκληθεί έξω από τη Νομική Σχολή, όταν περίπου 30 νεαροί πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ που ήταν παρεταγμένα έξω από το κτήριο. Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης. Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα. Διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια, για την κατάργηση του ασύλου και για την ιδιωτική φύλαξη. «Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια» και «με ΜΑΤ χτυπάνε τους φοιτητές» ήταν δύο από τα πιο βασικά τους συνθήματα.

Οι περίπου 1500-2000 φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Στην συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου και ο μεγαλύτερος όγκος τους διαλύθηκε.


 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου