Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κέρδη 500% από την έξυπνη επένδυση που έκανε ο “κολλητός” του Putin

Ο δισεκατομμυριούχος Alisher Usmanov επένδυσε στην κινεζική Alibaba. Κίνηση σοφή, αφού είδε την επένδυσή του να υπεραποδίδει κατά 500%, όπως ανέφερε ο ίδιος στο CNBC,
προσθέτοντας ότι δεν έχει πουλήσει ούτε μια από τις μετοχές του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει στην κατοχή του.

Το μερίδιο που έχει ο Usmanov στην Αlibaba δεν έχει γνωστοποιηθεί και ο πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Putin με περιουσία 18,5 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, αρνήθηκε να σχολιάσει το ύψος της επένδυσης.

Όταν όμως ερωτήθηκε για την εκπληκτική άνοδο της απόδοσης της επένδυσης αυτής είπε ότι δεν υπάρχουν απλά λόγια για να την περιγράψει. “Νομίζω ότι είναι πάνω από 500%”, είπε ο Ρώσος μεγιστάνας.

Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Alibaba τον Σεπτέμβριο ήταν η μεγαλύτερη στα χρονικά. Ο όμιλος συγκέντρωσε 25 δισ. δολ. και η μετοχή του εκτοξεύθηκε κατά 38% από την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης.

Ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για το ηλεκτρονικό εμπόριο ως “κράχτη” για τους μικρότερους εμπόρους που ήθελαν να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές, αλλά και ως πύλη πρόσβασης των καταναλωτών στην αγορά της Κίνας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το μερίδιο του Usmanov' στην Alibaba δεν ήταν “μεγάλο, αλλά ήταν αρκετά μεγάλο για εμάς”.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στο έτος ο επικεφαλής της εταιρείας του Usmanov USM Advisors στο Bloomber, ο δισεκατομμυριούχος είχε μειώσει τη θέση του στη Facebook για να επικεντρωθεί στις κινεζικές εταιρείες.

“Θαυμάζω τη Facebook, αλλά είπα 'αντίο' Facebook", είχε πει ο Usmanov στο CNBC, υπονοώντας ότι είχε πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του, αλλά χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Έχει επενδύσει στη χαμηλού κόστους κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία smartphone, Xiaomi,με το σκεπτικό ότι είναι “ο μελλοντικός τεχνολογικός κολοσσός”.

“Εχουν εξελιχθεί σε μεγάλη εταιρεία στην κινεζική αγορά, η πιο επιτυχημένη από την εποχή της Huawaei” ανέφερε ο ίδιος ο Usmanov. "Πιστεύουμε πολύ σε αυτήν και είμαστε πάντα έτοιμοι να επενδύσουμε σε αυτήν. Γνωρίζουμε τον ιδρυτή της πολύ καλά και θα συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τέτοιες εταιρείες”.

Όπως επίσης αποκάλυψε ο Ρώσος μεγιστάνας ετοιμάζεται να επενδύσει επίσης σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ινδία και κυρίως σε κάποιες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

“Θεωρώ ότι οι αναδυόμενες αγορές είναι υποτιμημένες”, είπε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη λίστα Forbes 2014, ο Usmanov είναι ο 34ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.


Πηγή: Κέρδη 500% από την έξυπνη επένδυση που έκανε ο “κολλητός” του Putin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου