Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των μετατροπών των συμβάσεων 50.000 δημοσίων υπαλλήλων

Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου θα έχει το ΑΣΕΠ.Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι 50000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες έγιναν επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι 50000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015. Επίσης οι υπάλληλοι που θα απολυθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συνυπολογιστούν στις 6500 απολύσεις που έχει συμφωνήσει η Τρόικα με την κυβέρνηση για το τρέχον έτος.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ήδη έχει αντιδράσει με σφοδρότητα στον έλεγχο των συμβάσεων αυτών και έχει χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους» τους επιθεωρητές - ελεγκτές. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη εβδομάδα του ελέγχου παρουσιάστηκαν κρούσματα που εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών στους δήμους. Στο Χαλάνδρι, τον Ασπρόπυργο και τον Πειραιά οι ελεγκτές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν τον έλεγχο. Οι πρώτες εκτιμήσεις που έχουν αρμόδιοι υπάλληλοι σημειώνουν πως ο αριθμός των παράνομων ή παράτυπων μετατροπών με τη συνέργεια του υπαλλήλου θα είναι αρκετά μικρός σε σχέση με εκείνους που θα ελεγχθούν.

Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου θα έχει το ΑΣΕΠ.

Όσων δημοσίων υπαλλήλων οι συμβάσεις έχουν παρατυπίες, τότε αυτοί θα απολύονται χωρίς αποζημίωση. Συγκεκριμένα θα απολύονται αυτοδικαίως οι υπάλληλοι εκείνοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, έχουν αποκρύψει στοιχεία που αν τα είχαν δηλώσει σε θα μετατρεπόταν η σύμβαση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και έχουν, γενικότερα, παρανομήσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης.

Στο τέλος κάθε ελέγχου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκεντρώνει τα στοιχεία θα τα αποστέλλει στο ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σχετικά:

«Ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η διαδικασία αυτή με την έκδοση της σχετικής απόφασης προχωράει κανονικά. Οφείλουμε να ελέγξουμε το σύνολο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν μετατραπεί σε αορίστου, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο. Το οφείλουμε όχι μόνο στη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών δημοσίων υπάλληλων».

1 σχόλιο:

  1. Κατι δεν καταλαβαινω,ή κατι γινεται λαθος.Οι περισοτεροι Δημοσιοι Υπαλληλοι προσεληφθησαν αρχικα ως κηπουροι,και εργατες καθαριοτητας,για να βρεθουν ολοι σε καποιο γραφειο.Ολοι αυτοι ή πρεπει να απολυθουν,ή να πανε στην θεση εργασιας που προσεληφθησαν.Το ΑΣΕΠ τι ρολο παιζει οταν το 90% των προσφερομενων θεσεων ειναι υπαλληλοι καθαριοτητας,γιατι οι προηγουμενοι αναβαθμιστηκαν,σε επιτελικους της γραφειοκρατιας.Θα προσλαμβανει το Δημοσιο υπαλληλους καθαριοτητας με Μαστερ Οικονομικων.Λιγο ελληνικης πονηριας και τσαπατσουλιας,μου μοιαζει ολο αυτο.Πρωτα αδειαζεις ολες τις επιτελικες θεσεις που κατεχουν υπαλληλοι με Μεταπτυχιακα λυκειου,και μετα βλεπεις οτι δεν χρειαζεσαι σχεδον κανενα αλλον,εκτος απο πολυ ειδικες περιπτωσεις που τα ατομα αυτα εχουν και πτυχια και πολλα περισοτερα απο οσα ζητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου