Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Σαλάτα με τορτελίνια και μπρόκολο

Χορταστικό πιάτο που μπορεί να αντικαταστήσει το μεσημεριανό σας γεύμα Υλικά για 2-4 άτομα


2 σακούλες κατεψυγμένα τορτελίνια με τυρί
1μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
3 μέτριες ντομάτες ή το ισοδύναμο στο κεράσι ή σταφύλι ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε το μπρόκολο στην κατσαρόλα με βραστό νερό. Ένα ή δύο λεπτά αργότερα, προσθέστε τα τορτελίνια.

Η ζυμαρικά διαρκεί μόνο μερικά λεπτά για να μαγειρέψουν, έτσι μπορείτε να κάνετε το μπρόκολο ταυτόχρονα.

Μόλις το τορτελίνια γίνεται, αδειάζει το νερό και ξεπλύνετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο σε κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Στραγγίξτε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τις ντομάτες.
Για να κάνετε το ντρέσινγκ, συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα δοχείο με ένα σφιχτό καπάκι. Ανακινήστε όλα μέχρι να έχει καλά μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα και την εκτίναξη στο παλτό.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Newsbeast.gr | ΓΥΝΑΙΚΑ : Σαλάτα με τορτελίνια και μπρόκολο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου