Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - Σημείο τριβής αποτέλεσε η κατάθεση προς ψήφιση προϋπολογισμού

Δύο θέματα «τάραξαν» την «οικογενειακή» ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάτων-Αρτέμιδος, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, 17 Μαΐου.
Η συνεδρίαση αποτελείτο από… τρεις συνεδριάσεις!!! Δύο για την ψήφιση του ισολογισμού του 2010 των πρώην δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος και μία για τα τρέχοντα θέματα. Φυσικό ήταν να ακουστούν κάποιες μεμψιμοιρίες,  που γρήγορα
όμως εγκαταλείφθηκαν,  για την τριπλή συνεδρίαση.
Σημείο τριβής αποτέλεσε η κατάθεση προς ψήφιση προϋπολογισμού του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ «O ΞΕΝΟΦΩΝ».
Πριν όμως αναφερθούμε στο μεγαλεπήβολο προϋπολογισμό, που κατέθεσε ο εν λόγω Οργανισμός -στην κυριολεξία είναι εικονικός-  θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στην όντως πλούσια προσφορά του σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των δέκα επτά μηνών ζωής από τη συγκρότηση του. Πράγματι, ο Οργανισμός, πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Γιώτα Μάρκου, έχει πραγματοποιήσει 56!!! εκδηλώσεις καλύπτοντας μεγάλο φάσμα πολιτισμού και διασκέδασης.
Οι θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, συναυλίες, πανηγύρεις κ.λ.π., συγκέντρωσαν πλήθος θεατών και η ποιότητά τους, άλλαξαν κατά πολύ τα μέχρι σήμερα γνωστά πολιτιστικά δρώμενα των δύο πρώην και σήμερα ενός δήμου.
Να σημειωθεί, ότι, όλες αυτές οι εκδηλώσεις οικονομικά στηρίχτηκαν, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και η οικονομική επιβάρυνση του δήμου ήταν ελάχιστη.
Ωστόσο, ο δήμος, την περσινή χρονιά επιχορήγησε τον Οργανισμό με το ποσόν των 100.000 Ευρώ. Τα χρήματα, όπως μας είπε η κ. Γιώτα Μάρκου, «διατέθηκαν για να πληρωθούν ενοίκια, μισθοί και εισφορές υπαλλήλων  και μέρος παλαιών χρεών. Το χρέος που κληρονόμησε ο νέος Οργανισμός ανέρχεται στο ποσόν των 380.000 Ευρώ και είναι δυσβάστακτο».
Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε προς ψήφιση -και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία-  στο ΔΣ ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος , ανέρχεται στο ποσόν του  1.274.598,21 Ευρώ. Φυσικά, για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του δήμου το ποσό φαντάζει και είναι εντελώς  εξωπραγματικό. Όμως,  όπως μας εξηγεί η κ. Μάρκου, «αυτό το ποσό έχει καταγραφεί και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου ως επιχορήγηση του Οργανισμού. Έπρεπε, λοιπόν, να υπάρχει αριθμητική συνάφεια των δύο προϋπολογισμών, άσχετα με την εκπλήρωσή του»
Ωστόσο, σημειώνουμε, ότι δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει το ύψος του προϋπολογισμού του Οργανισμού με το ποσόν που θα έπρεπε να του επιχορηγήσει ο Δήμος.
ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου