Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Ι΄ΑΡΑΦΗΝΕΙΑ
Οι κολυμβητικοί αγώνες «Αραφήνεια», το Σάββατο 19 Μαΐου, συμπλήρωσαν δέκα χρόνια ζωής. Είναι η πρώτη αθλητική διοργάνωση του υγρού στίβου που έγινε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και πραγματοποιείται ανελλιπώς και με μεγάλη
επιτυχία κάθε χρόνο στο πανέμορφο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητήριου Ραφήνας.
Αν και καιρός ήταν φθινοπωρινός, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Συμμετείχαν 11 σωματεία με 310!!! Κολυμβητές-κολυμβήτριες και οι θεατές ξεπέρασαν τους 500. Το ψιλόβροχο δεν στάθηκε εμπόδιο στα μικρά δελφίνια να συναγωνίζονται στη πισίνα για την πρωτιά και οι θεατές να χειροκροτούν με ενθουσιασμό την προσπάθεια τους. Μια μαγική εικόνα που μετέδιδε χαρά και αισιοδοξία σε όλους για το αύριο της Ελλάδας.
Εκτός από τους γονείς με τα παιδιά τους και φυσικά τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Π. Μπατάλη, τους αγώνες τίμησαν και ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Γ. Χριστόπουλος, η αντιδήμαρχος κ. Α. Ραφτοπούλου, ο τέως Δήμαρχος κ. Α. Κεχαγιόγλου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Δ. Μισοκίλης (πρόεδρος του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ), Ακ. Παπαδοπούλου και Π. Σπανόπουλος (μέλη του ΔΟΠΑΠ).
Το ότι οι αγώνες για μια ακόμα φορά στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αποτελεί η κοινή ομολογία όλων όσων συμμετείχαν και τους παρακολούθησαν. Προπονητές, αθλητές, θεατές και γονείς, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια.
Τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν είναι η ανταμοιβή για τη Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του κολυμβητηρίου, κ. Παύλο Μπατάλη, που κάνει ότι είναι δυνατόν να διατηρηθεί η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τις φωνές που ακούγονται να κλείσει, ή να δοθεί για εκμετάλλευση σε ιδιώτες για να μην επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο.
Αναμφισβήτητα η χώρα, οι Έλληνες και κατά συνέπεια και οι δήμοι, βρίσκονται οικονομικά σε δύσκολη περίοδο. Ωστόσο, θεσμοί που παράγουν αθλητισμό, πολιτισμό και αισιοδοξία για το αύριο, πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρούνται εν ζωή με τη συμπαράσταση όλων μας. Η ζημιά που θα προκαλέσει στους νέους το κλείσιμο ενός κύτταρου αθλητισμού και τόπου αναψυχής για τους μεγαλύτερους, είναι πολύ μεγαλύτερη από το παθητικό μερικών χιλιάδων Ευρώ στο ταμείου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. 
Αποτελέσματα
Δημήτρης Πνευματικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου