Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.)

Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.
Η Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. παρέπεμψε στο Δ.Σ. για να αποφασίσει σχετικά με την υπ αριθμό 31/2012) απόφαση της κατά την οποία ενέκρινε την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ.
1531, 1532, 1634 της 14ης Π.Ε. Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος, που λόγο αδυναμίας του Δήμου να προβλέψει σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2011, για αποζημίωση της ιδιοκτήτριας και βάση της υπ΄ αριθμ. 9852/2003 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, έγινε άρση της απαλλοτρίωσης. Η έκταση είχε προσδιοριστεί για κοινόχρηστο χώρο. Το ποσόν που έπρεπε να καταβάλει ο Δήμος ως αποζημίωση, στην ιδιοκτήτρια της οικοπεδικής έκτασης, ήταν περίπου 50-60.000 Ευρώ.
Η απόφαση επιστροφή της έκτασης, πάρθηκε κατά πλειοψηφία, έγινε αντικείμενο σχολίων από την αντιπολίτευση, η οποία συνδύασε το ποσόν της αποζημίωσης με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος.
Δεν ήταν λίγες οι φωνές που έλεγαν, μην γνωρίζοντας φυσικά την πραγματική εικόνα, να περικοπεί η επιχορήγηση προς τον Οργανισμό για να εξοικονομηθούν τα χρήματα για την αποζημίωση. Μάλιστα δε, καλά ενημερωμένοι δημότες μας είπαν: «στην Αρτέμιδα υπάρχουν λίγοι χώροι που έχουν απαλλοτριωθεί για να γίνουν κοινόχρηστοι. Αν συνεχιστεί ο δήμος να μην έχει τη δυνατότητα να αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες τους και αυτοί τις πάρουν πίσω, τότε η Αρτέμιδα σε λίγα χρόνια θα γίνει.. Κυψέλη».
Δυστυχώς, αυτή η πρόβλεψη μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τα συσσωρευμένα χρέη που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και η ατολμία της να έρθει αντιμέτωπη με τα προβλήματα, έχουν κλείσει κάθε χαραμάδα αισιοδοξίας. Οι δημότες, κυρίως της Αρτέμιδος, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη και η βελτίωση της καθημερινότητας τους, θα αργήσει πολύ.
ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου