Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Απίστευτος τύπος μετέτρεψε το αυτοκίνητο του σε ελικόπτερο: «Μοιάζει με σκουριασμένο καρχαρία»

Ένας μοναδικός εφευρέτης προσπάθησε, μαζί με τον αδερφό του, να μετατρέψει το οικογενειακό αυτοκίνητο σε ελικόπτερο.Ο Ishwar Deen, από το βόρειο κρατίδιο Uttar Pradesh της Ινδίας, ξεκίνησε ένα δημιουργικό ταξίδι για να μετατρέψει ένα καθημερινό αυτοκίνητο σε ελικόπτερο. Μαζί με τον αδελφό του Parmeshwar, ο Deen επένδυσε δύο μήνες αδιάκοπης εργασίας και περίπου 2.800 ευρώ για να μετατρέψει το οικογενειακό τους φορτηγό σε ένα όχημα εμπνευσμένο από ελικόπτερο, με έλικα και ουραίο πτερύγιο.

Το όχημα, το οποίο κατά την ολοκλήρωσή του έμοιαζε εντυπωσιακά με έναν «σκουριασμένο καρχαρία», ήταν ένα ευφάνταστο εγχείρημα που οι δημιουργοί του ονόμασαν «car-copter». Παρά τον φαινομενικά ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του έργου, οι φιλοδοξίες του Deen είχαν ως βάση την πρακτικότητα. Οραματιζόταν το car-copter όχι ως καθημερινό μεταφορικό μέσο, αλλά ως μοναδικό αξιοθέατο για ενοικίαση σε ειδικές εκδηλώσεις, ιδίως γάμους, με στόχο να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στις γιορτές και, ταυτόχρονα, να δημιουργήσει πρόσθετο εισόδημα για την οικογένειά του.

Ωστόσο, η πρώτη εξόρμηση του car-copter συνάντησε άμεσα εμπόδια. Καθ' οδόν προς ένα τοπικό εργαστήριο για βαφή, η αστυνομία σταμάτησε τον εφευρέτη και το όχημα κατασχέθηκε με την αιτιολογία ότι δήθεν παραβίαζε τους κανονισμούς της Ινδίας για τα μηχανοκίνητα οχήματα. Η μετατροπή πραγματοποιήθηκε χωρίς την κατάλληλη άδεια βάσει του νόμου περί μηχανοκίνητων οχημάτων.

Στον απόηχο αυτής της αναποδιάς, ο Deen εξέφρασε την απογοήτευσή του, επισημαίνοντας την προφανή ασυνέπεια στην εφαρμογή των νόμων περί τροποποίησης οχημάτων. Τόνισε την επικράτηση τροποποιημένων τζιπ που λειτουργούν χωρίς περιορισμούς σε περιοχές όπως το Pratapgarh και το Bihar. Παρά τις ενέργειες των αρχών, ο Deen υποστήριξε ότι το όχημα προοριζόταν αποκλειστικά ως ένα νέο στοιχείο για γάμους και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου