Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

H δυναστεία των Ρότσιλντ – Οι ασύλληπτης αξίας θησαυροί που κατέχει


Μία από τις διασημότερες δυναστείες στον κόσμο, είναι αδιαμφισβήτητα, η οικογένεια Ρότσιλντ με ιστορία που χρονολογείται από το 1800. Οι Ρότσιλντ έχουν στην κυριότητά τους περισσότερα από 1.800 ακίνητα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως, η Αγγλία, η Γαλλία αλλά και η Γερμανία, γεγονός που τους βοήθησε να αυξήσουν τόσο τον πλούτο όσο και τη δύναμή τους. Μόνο η αξία των ακινήτων της γνωστής οικογένειας υπολογίζεται πως ανέρχεται σε περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, οι Ρότσιλντ έχουν πολλά περισσότερα στην κατοχή τους.
Αυτοί είναι οι 10 «θησαυροί» της οικογένειας
Πάρκο Gunnersbury

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν αν είχατε ένα πάρκο; Οι Ρότσιλντ αγόρασαν το συγκεκριμένο πάρκο στο Δυτικό Λονδίνο το 1835. Σήμερα, η αξία του ανέρχεται σε τουλάχιστον, 3,3 εκατομμύρια δολάρια.


Waddesdon Manor

Το συγκεκριμένο ακίνητο στο Μπάκιγχαμ Σαιρ της Αγγλίας αγοράστηκε από την οικογένεια Ρότσιλντ ως εξοχική κατοικία. Η σημερινή του αξία ανέρχεται στα 79,4 εκατομμύρια δολάρια. Λειτουργεί ως μουσείο το οποίο δέχεται περισσότερους από 463.000 επισκέπτες ετησίως.


Planet Nine Yacht

Με εκτιμώμενη αξία τα 102 εκατομμύρια δολάρια, το Planet Nine είναι ένα από τα πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 16 επισκέπτες.


Chateau Mouton Rothschild

Βρίσκεται στο Μπορντό της Γαλλίας. Το Chateau είναι ένα από τα πρώτα κτήματα κρασιού της περιοχής Medoc. Διαθέτει αχανείς εκτάσεις με αμπελώνες.
Agora oil and gas

Μία από τις πιο προσοδοφόρες επενδύσεις της οικογένειας Ρότσιλντ είναι η εταιρεία Agora Oil and Gas με συνολική αξία η οποία αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.


Έργα τέχνης

Η συλλογή έργων τέχνης της γνωστής οικογένειας στεγάζεται στο Palais Rothschild, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περιλαμβάνει δεκάδες πολύτιμους πίνακες, αγάλματα, έπιπλα, βιβλία, ακόμη και πανοπλίες, που αντανακλούν τη δύναμη της οικογένειας στην κοινωνία και τον τεράστιο πλούτο.


RIT Capital Partners

Η RIT ιδρύθηκε από τον Τζέικομπ Ρότσιλντ και είχε ως στόχο να εξυπηρετήσει τα επενδυτικά σχέδια της οικογένειας στην Αγγλική αγορά. Τον Νοέμβριο του 1983, υπό την καθοδήγηση του Ρότσιλντ, η RIT συγχωνεύτηκε με την Charterhouse Japhet πριν πουληθεί τελικά, στη Royal Bank of Scotland το 1985. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και έχει αξία πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.


Rio Tinto Mining Corporation

Ο πλούτος και η δύναμη μερικές φορές μπορούν να προέλθουν μόνο από δύο πράγματα: τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ή τις εταιρείες εξόρυξης. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη τον πλούτο της οικογένειας Ρότσιλντ, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί ότι διαθέτουν επίσης μια εταιρεία εξόρυξης. Η Rio Tinto Mining Corporation, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μετάλλων και εξόρυξης στον κόσμο, έχει εκτιμώμενη αξία τα 103 δισεκατομμύρια δολάρια.


La Compagnie Financier

Πρόκειται για ένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ειδικεύονται στην ιδιωτική τραπεζική και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Με εκτιμώμενη αξία τα 121 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των Ρότσιλντ. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η εταιρεία είναι εξ ολοκλήρου οικογενειακή και ανεξάρτητη. Περιλαμβάνει επίσης πολλά περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων Edmond de Rothschild και της επωνυμίας lifestyle Edmond de Rothschild Heritage.


Glencore Mining Company

Χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας με αξία που αγγίζει τα 127,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Glencore Mining ιδρύθηκε το 1974 και σήμερα παράγει και εμπορεύεται περισσότερα από 60 διαφορετικά προϊόντα, με 150 περιουσιακά στοιχεία υπό την επωνυμία της και παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου