Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Στο στόχαστρο Toyota


 Το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Hino Motors (θυγατρική εταιρεία της Toyota), η οποία κατασκευάζει φορτηγά. Η “επιδρομή” έγινε αφού παραδέχτηκε ότι παραποιούσε τα δεδομένα εκπεμπόμενων ρύπων συγκεκριμένων κινητήρων.


Το πρωί της Δευτέρας έγινε η “έφοδος” στα κεντρικά γραφεία της Hino Motors από κυβερνητικά στελέχη, ενώ την Παρασκευή ακολούθησε μια επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρθηκε ότι υπήρξαν λάθος δεδομένα σχετικά με την απόδοση ορισμένων κινητήρων και εκδόθηκαν πιστοποιητικά με εσφαλμένες τιμές καυσαερίων.



Αυτό είχε ως συνέπεια την πτώση των μετοχών της εταιρείας κατά 17% τη Δευτέρα. Αυτή η τιμή αποτελεί το μέγιστο ημερήσιο ποσό που επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανόνες των μετοχικών συναλλαγών του Τόκιο, ωστόσο η πρώτη πτώση είχε σημειωθεί την Παρασκευή.

Η Hino ανέστειλε την πώληση τριών από τους κινητήρες της, καθώς και των οχημάτων που κινούνται με αυτούς στην Ιαπωνία. Περίπου 115.500 οχήματα στην Ιαπωνία εκτιμάται ότι είναι εξοπλισμένα με τους εν λόγω κινητήρες, σύμφωνα με την Toyota, η οποία είπε ότι διερευνά επίσης τον αντίκτυπο που έχει αυτή η ιστορία και στα κέρδη της ιαπωνικής φίρμας.

Η Hino είναι η τελευταία ιαπωνική εταιρεία που αντιμετώπισε έρευνες για λανθασμένα δεδομένα εκπομπών ρύπων. Το 2018, η κυβέρνηση έλεγξε τη Mazda, τη Suzuki και τη Yamaha, ενώ η Subaru και η Nissan είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά τον προηγούμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου