Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ψάρευε παράνομα ολοθούρια στην Κεραμωτή Καβάλας

Τα εχινόδερμα που είναι γνωστά ως «αγγούρια της θάλασσας» είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού Στο κέρδος αποσκοπούσε ένας 34χρονος ερασιτέχνης αλιέας που έπλεε με το ιδιόκτητο σκάφος του στο λιμάνι της Κεραμωτής στην Καβάλα, ψαρεύοντας ολοθούρια με σκοπό να τα μοσχοπουλήσει, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας.
Ο ψαράς εντοπίστηκε μέρα- μεσημέρι από τους άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι έκαναν έλεγχο στο σκάφος του και διαπίστωσαν ότι είχε αλιεύσει ολοθούρια συνολικού βάρους 24 κιλών, τα οποία μάλιστα είχαν διαστάσεις μικρότερες του επιτρεπόμενου κι έτσι κατασχέθηκαν και ποντίστηκαν και πάλι στη θάλασσα. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη αλιεία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Τα ολοθούρια, που είναι γνωστά ως «αγγούρια της θάλασσας», είναι εχινόδερμα τα οποία είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού, όπου σερβίρονται με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό, ενώ στην Κίνα χρησιμοποιούνται για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου