Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ρωσικά μαχητικά φορτωμένα με πυρηνικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σουηδίας αρχές Μαρτίου

Τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σουηδίας στις αρχές του μήνα, όπως αποκαλύπτουν σουηδικά ΜΜΕ επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές της χώρας. Μάλιστα , δύο από αυτά, μετέφεραν πυρηνικά όπλα με στόχο με τρομάξουν την κυβέρνηση της Στοκχόλμη αφού ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε απειλήσει με στρατιωτική δράση εάν η Σουηδία ή η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η παραβίαση του σουηδικoύ εναέριου χώρου διήρκεσε περίπου ένα λεπτό.
Τα ρωσικά αεροσκάφη εθεάθησαν να κατευθύνονται στο νησί Γκότλαντ, στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με το σουηδικό ειδησεογραφικό κανάλι «TV4 Nyheterna» που σχολιάζει ότι από την πλευρά της Ρωσίας ήταν καθαρά μία σκόπιμη ενέργεια εκφοβισμού.
Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι, συνολικά τέσσερα ρωσικά αεροπλάνα είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Καλίνινγκραντ στη Ρωσία πριν πετάξουν πάνω από τη Σουηδία. Ωστόσο, δύο από τα αεροσκάφη, τύπου Sukoi24 - μετέφεραν πυρηνικά , σύμφωνα πάντα με το σουηδικό δημοσίευμα.



Η απογείωση των ρωσικών μαχητικών πραγματοποιήθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κατά συνέπεια ήταν μία κίνηση της Μόσχας να εκβιάσει τη Στοκχόλμη που έχει εκφράσει την επιθυμία της να προσχωρήσει στους κόλπους της Συμμαχίας.

Κι ενώ η Ρωσία βομβάρδιζε ουκρανικές πόλεις, η σουηδική Πολεμική Αεροπορία ήταν σε κατάσταση επιφυλακής με αποτέλεσμα να εντοπίσει από νωρίς ότι τα ρωσικά μαχητικά διέσχιζαν τον ουρανό πάνω από το Γκότλαντ, ένα σουηδικό νησί στη Βαλτική Θάλασσα.

Από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων της Σουηδίας, δεν υπήρξε σχόλιο που να επιβεβαιώνει ότι τα δύο ρωσικά μαχητικά ήταν εξοπλισμένα με πυρηνικά .Ωστόσο, υποστήριξαν ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου της Σουηδίας πρέπει να ήταν σκόπιμη.



«Έχουμε αναλύσει το περιστατικό ...αλλά όλα δείχνουν ότι τα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν σκόπιμα τα σύνορα της Σουηδίας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Καρλ-Γιόχαν Έντστρομ.

Όπως αναφέρει το σουηδικό ειδησεογραφικό κανάλι «TV4 Nyheterna«, η Σουηδία η οποία είναι ουδέτερη και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έδωσε εντολή να απογειωθούν δύο μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία τράβηξαν φωτογραφίες των ρωσικών αεροσκαφών. Από το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξαν, επιβεβαιώθηκε ότι τα δύο ρωσικά μαχητικά μετέφεραν πυρηνικά όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου