Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς εξιχνιάστηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας

 Ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ η 33χρονη - Σήμερα, Πεμπτη, αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών - Τι ψάχνουν ακόμη οι αστυνομικοί - Τι έχει συμβεί με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μετά την άσκηση ποινική δίωξης και τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου. Η γυναίκα, που τέθηκε υπό κράτηση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου και καταθέτει τις τελευταίες ώρες, χωρίς τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα.



Η κατάθεση, όπως όλα δείχνουν, ίσως διαρκέσει και όλο το βράδυ.




«Ύστερα από 10 ώρες ανάκρισης θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά» είπε ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 - 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», δήλωσε και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ''έφυγαν'' από τα χέρια της μητέρας τους».

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται η 33χρονη να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί, νωρίς το απόγευμα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει.

Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».


Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τρεις εβδομάδες πάλευαν να «δέσουν» το έγκλημα με την κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες  η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν απο τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού - δηλαδή εισπνεόμενα - είτε ενδομυικά.

Το χρονικό της σύλληψης

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη.

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.



Η αστυνομία είχε προχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης σε προσαγωγή της Πισπιρίγκου.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως η μητέρα των τριών παιδιών βγήκε από το σπίτι της κρατώντας πολλούς φακέλλους και μπήκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον ανακριτή να εκδόσει ένταλμα σύλληψης της Πισπιρίγκου, καθώς όπως τονίζει, μια γυναίκα που σκότωσε το ίδιο της το παιδί είναι ικανή να κάνει και άλλα εγκλήματα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η δίωξη ασκήθηκε καθώς στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.
Η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.

Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν. Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου