Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

BMW εξαγοράζει την Alpina


Ο διάσημος βελτιωτικός οίκος Alpina θα αποτελεί στο άμεσο μέλλον επίσημο μέλος της οικογένειας BMW μετά την εξαγορά του από την βαυαρική φίρμα. Στη στρατηγική αυτή κίνηση η BMW θα φέρει υπό τον πλήρη έλεγχο της την Alpina, η οποία θεωρείται ξεχωριστή μάρκα. Αυτό θα συμβεί από την 1/1/2026 όταν και λήγει το μεταξύ τους συμφωνητικό που υπέγραψαν πέρσι. Μέχρι τότε η Alpina θα λειτουργεί ανεξάρτητα, υπό τη στενή συνεργασία και… κηδεμονία της BMW.

Η Alpina -που εξασφαλίζει έτσι το μέλλον των στελεχών και των υπαλλήλων της- θα εξελίσσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα μοντέλα της BMW, ενώ από το 2026 το εργοστάσιο στην πόλη Buchloe θα λειτουργεί μονάχα για ανταλλακτικά, αξεσουάρ και πωλήσεις της γερμανικής φίρμας.



Ο CEO της Alpina δηλώνει πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία που συνεργάζεται εδώ και μισό αιώνα με τη BMW, ενώ μεταξύ των λεπτομερειών της συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται και η απορρόφηση όλων των θέσεων εργασίας για τους υπαλλήλους της βελτιωτικής εταιρείας.
Από την άλλη πλευρά η BMW εκτός από επένδυση, αποκτά τεχνογνωσία, εμπειρία και εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν στη συνολική της πορεία μακροπρόθεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου