Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: Η πανδημία «χτυπά» αλύπητα τα gay bar του Λος Άντζελες


Πολλά από τα ιστορικά gay μπαρ στη Νότια Καλιφόρνια, που γνώρισαν μεγάλη απήχηση από τον κόσμο των ΛΟΑΤΚΙ και αποτέλεσαν χώρο έκφρασης τους για δεκαετίες, κινδυνεύουν να βάλουν μόνιμα «λουκέτο» μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τέσσερα εμβληματικά gay μπαρ του Λος Άντζελες, με ιστορία 130 χρόνων, δεν κατάφεραν να «επιβιώσουν» οικονομικά με αποτέλεσμα να κλείσουν οριστικά, ενώ πολλά ακόμη προειδοποιούν ότι βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.
Ακόμα και τώρα που η νυχτερινή ζωή έχει αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά, αρκετά μπαρ σε ολόκληρη την πολιτεία αναγκάζονται να ζητήσουν οικονομική στήριξη από το πλήθος μέσω χρηματοδοτήσεων. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι η πανδημία της Covid-19 ενδέχεται να καταστρέψει κυριολεκτικά πολλά από τα νυχτερινά κέντρα που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ξεπερνώντας όχι μόνο περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά ακόμη και την περίοδο με την έξαρση της νόσου του Aids.

Στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η πανδημία έχει κλείσει μόνιμα περισσότερα από 100.000 μπαρ και εστιατόρια σε ολόκληρη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στο Λος Άντζελες, το οποίο υπόκειται σε αυστηρούς περιοσισμούς από τον περασμένο Μάρτιο, ο αντίκτυπος στα νυχτερινά κέντρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα βάναυσος.



Τέσσερα νυχτερινά κέντρα ΛΟΑΤΚΙ στο Δυτικό Χόλιγουντ κατέρρευσαν οικονομικά το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένων των Rage και Gold Coast, δυο θρυλικά κέντρα με ιστορία 37 και 39 χρόνων αντίστοιχα. Στη συνέχεια, μετά από μισό αιώνα λειτουργίας, ακολούθησε το δημοφιλές μπαρ Oil Can Harry's στο Λος Άντζελες, καθώς η συγκεκριμένη πολιτεία λόγω του μεγάλου αριθμού μολύνσεων από τη νόσο της Covid-19 επλήγησε περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ.

«Είναι σαν θάνατος», σημειώνει ο Ρικ Ντομίνγκεζ, ένας από τους DJ που το μπαρ φιλοξενούσε επί σειρά 27 χρόνων. «Χάνουμε πολλά περισσότερα από έναν απλό χώρο διασκέδασης. Είχε γίνει σπίτι μας μετά από τόσες δεκαετίες λειτουργίας», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου