Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Βρετανία: Εξαντλημένοι οι υγειονομικοί σε νοσοκομείο του Λονδίνου


Τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στο βρετανικό σύστημα υγείας δείχνει ρεπορτάζ του BBC από μονάδα Covid του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λονδίνου, που είναι και από τα πλέον επιβαρυμένα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, η χώρα κατέγραψε πάνω από 1.000 ημερήσιους θανάτους που σχετίζονται με τις επιπλοκές του κορωνοϊού. Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Οι υγειονομικοί είναι διαλυμένοι. Ήδη, η παιδιατρική έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ για Covid. Καθημερινά όλο και περισσότερες πτέρυγες μετατρέπονται σε ΜΕΘ για κορωνοϊό.


Το προσωπικό παραδέχεται διαλυμένο ότι πλέον αναγκάζονται να προβούν στην επιλογή των ασθενών που δίνουν προτεραιότητα, με τους νεότερους να προηγούνται, ενώ τα κρούσματα και η υποδοχή ασθενών αυξάνονται καθημερινά.

Οι ασθενείς πεθαίνουν με «δραματική ταχύτητα» στη ΜΕΘ ενώ οι γιατροί αναγκάζονται να διαλέξουν όσους έχουν περισσότερες ελπίδες επιβίωσης.

Οι νοσοκόμες δηλώνουν στενοχωρημένες, απογοητευμένες και έντονα πιεσμένες διανοητικά και σωματικά, ενώ υπάρχει αγωνία για την επάρκεια των αναπνευστήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου