Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Engler F.F: Η ισχυρότερη τετράτροχη μοτοσικλέτα

 Tο ταχύτερο quad στον κόσμο, το Engler F.F Superquad διαθέτει εξωφρενική ισχύ και ανάλογες επιδόσεις. Για τους περισσότερους από εμάς το όνομα Viktor Engler αποτελεί μία άγνωστη λέξη. Όμως ο Σλοβακικής καταγωγής μόνιμος κάτοικος Μ. Βρετανίας αποτελεί τον πνευματικό πατέρα του F.F., που σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί, είναι το ισχυρότερο quad-bike στον κόσμο. Στόχος του ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας ήταν να δημιουργήσει ένα μοντέλο που να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της οδήγησης της τετράτροχης μοτοσικλέτας με τα χαρακτηριστικά ενός supercar. Παράλληλα θέλησε να προσφέρει την ιδανική αναλογία ίππων/κιλό, κάτι που θεωρητικά το κατάφερε. Για την κατασκευή του αμαξώματος του Engler F.F. Superquad έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς το carbon, με το συνολικό του βάρος να ξεπερνά ελάχιστα τα 100 κιλά. Παράλληλα, το αλουμινένιο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί από την αρχή in-house, με αποτέλεσμα το FF να μην ξεπερνά τα 1.100 κιλά.




Πίσω από τη θέση του συνεπιβάτη βρίσκεται ένας V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας 5,2 λίτρων, ο οποίος έχει βάση τα αντίστοιχα μοτέρ που μας είναι γνωστά από τα Audi R8 και Lamborghini Huracan. Εδώ όμως η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στην τοποθέτηση δύο turbo, τα οποία προσφέρουν ισχύ της τάξεως των 1.116 ίππων. Εάν αντιπαραθέσετε σε αυτό το νούμερο το βάρος, να και η αναλογία που φτάνει σχεδόν το 1:1, ενώ οι επιδόσεις του Engler F.F. Superquad είναι ανάλογες της κατασκευής, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα να σκαρφαλώνει στα 350 χλμ./ώρα. Να σημειώσουμε ότι το εκκεντρικής σχεδίασης quad μοντέλο διαθέτει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ποιοι είναι οι κινητήριοι τροχοί του.



Το σύστημα πέδησης του F.F. είναι παρόμοιο με αυτό που έχουν όλες οι εκδόσεις της Lamborghini Aventador και περιλαμβάνει εμπρός carbon-κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 400 χιλιοστών και 380 χιλιοστών πίσω. Επίσης, ο αναβάτης του F.F. Superquad έχει στη διάθεσή του αερανάρτηση, η οποία αυξομειώνει ανάλογα τις συνθήκες την απόσταση από το έδαφος, όπως και το σύστημα Extreme Cornering, που του επιτρέπει να βιώσει από πρώτο χέρι την εμπειρία οδήγησης μίας μοτοσικλέτας σε φιδίσιες διαδρομές, χωρίς τον κίνδυνο να φύγει από τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου