Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Star Wars: Πέθανε ο πρώτος ηθοποιός που φόρεσε την στολή του Darth Vader - Γιατί είχε «κοπεί» στο μοντάζ η φωνή του


«Έφυγε», σε ηλικία 85 ετών, ο Ντέιβιντ Πράουζ - Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το bodybuilding και την άρση βαρών, πριν τον «κερδίσει» το σινεμά Ο Ντέιβιντ Πράουζ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον θρυλικό Darth Vader στην αρχική τριλογία των ταινιών της κινηματογραφικής σειράς Star Wars, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε έπειτα από μια σύντομη ασθένεια. «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα, για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας» δήλωσε ο ατζέντης του, Τόμας Μπόουνιγκτον.


Ο Πράουζ ήταν μεν η μορφή πίσω από τη διάσημη μαύρη μάσκα του Βέιντερ, ωστόσο η φωνή του ανήκε στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμς Έρλ Τζόουνς, ο οποίος το 2012 έλαβε τιμητικό Όσκαρ.





Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πράουζ ξεκίνησε την καριέρα του από το bodybuilding και την άρση βαρών, προτού τον... ανακαλύψουν οι σκηνοθέτες, χάρη στο επιβλητικό του ανάστημα.



Με το πέρασμα των χρόνων και από ταινία σε ταινία, τον Νταρθ Βέιντερ τον υποδύθηκαν πολλοί ηθοποιοί. Στα πρώτα επεισόδια που γυρίστηκαν, τον υποδύθηκε ο Πράουζ, ενώ στις σκηνές μονομαχίας με φωτόσπαθα ο κασκαντέρ Μπομπ Άντερσον.

Η φωνή του Πράουζ ωστόσο δεν άρεσε καθόλου στον Τζορτζ Λούκας. Είχε έντονη βρετανική προφορά και θεωρήθηκε «ψιλή» για τον χαρακτήρα. Έτσι, αποφάσισε να προσλάβει κάποιον άλλον για να τον ντουμπλάρει στο στούντιο. Αρχικά, στράφηκε στον ηθοποιό Όρσον Γουέλς. Όταν όμως σκέφτηκε ότι η φωνή του θα είναι αναγνωρίσιμη από το κοινό, κατέληξε στον λιγότερο διάσημο, τότε, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς. Το όνομα του δεν μπήκε ποτέ στους τίτλους τέλους, επειδή δεν το ήθελε ο ίδιος ο ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου