Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Τραμπ: Καταστροφή οι επιστολικές ψήφοι - Μέχρι και νεκροί ψήφισαν στις εκλογές


Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ εμμένει στην τακτική της αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων – Αμφιβάλλει αν το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας Στην τακτική της αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, που παρότι με κάποιες κινήσεις του παραδέχεται την ήττα, δημοσίως εξακολουθεί να μιλά για νοθεία στις εκλογές. «Δεν θα αλλάξω γνώμη σε έξι μήνες», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Fox News.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα αμφισβητεί και τις ψήφους που πήρε συνολικά ο Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να πήγε καλύτερα από τον Μπαράκ Ομπάμα στους μαύρους ψηφοφόρους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνέβη. Οι εκλογές ήταν απάτη» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «καταστροφή» τις επιστολικές ψήφους, ενώ τα έβαλε και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ.
Οι δηλώσεις αυτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ έρχονται παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ήδη δώσει εντολή στο επιτελείο του να ξεκινήσει τις διαδικασίες μετάβασης στη νέα κυβέρνηση υπό τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε ότι μάλλον θα είναι δύσκολο να φέρει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το φέρουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, πανηγυρίζει ως προσωπική νίκη την ανάπτυξη των εμβολίων και υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ τα πάνε καλύτερα απ' ολον τον κόσμο στην πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου