Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Μπάιντεν: Είμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, όχι μεταξύ μας

Μήνυμα Μπάιντεν μετά τις δηλώσεις Τραμπ με τις οποίες αμφισβητεί την απόφαση επικύρωσης της νίκης του Δημοκρατικού στην Πενσιλβάνια «Είμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, όχι μεταξύ μας», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στέλνοντας μήνυνα ενότητας, μετά τις δηλώσεις αμφισβήτησης για το αποτέλεσμα της κάλπης που έρχονται από τον Ντόναλντ Τραμπ και εντείνουν το κλίμα πόλωσης.

Στο μήνυμά, για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Μπάιντεν τόνισε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους του πολίτες της Αμερικής να υιοθετήσουν στάση υπευθυνότητας απέναντι στην πανδημία.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε, ακόμη, ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν να μην γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ανατρέψουν» το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι αυτή η σκοτεινή εποχή διχασμού και δαιμονοποίησης θα υποχωρήσει σε ένα χρόνος φωτός και ενότητας», δήλωσε ο Δημοκρατικός στην ομιλία του από το Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ.

Εστίασε στην ανάγκη αποφυγής των πολλών μετακινήσεων, λαμβάνοντας υπόψη του τις συστάσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ενώ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην πρώτη προτεραιότητα του επιτελείου του, την αντιμετώπιηση της νόσου Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου