Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πρεμιέρα νέων μέτρων με έκρηξη κρουσμάτων


Νέο σοκ με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού να εκτοξεύονται στα 935 «συνόδευσε» την πρεμιέρα των νέων αυστηρότερων μέτρων χθες. Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί κατά πόδας την Αθήνα σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα: Χθες έφθασε μια ανάσα πίσω από την Αθήνα με 217 έναντι 228 της Αττικής, ωστόσο με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της είναι σημαντικά μικρότερος, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι άκρως ανησυχητική.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις Σέρρες με 52 επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία, με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά να μεταβαίνει στην περιοχή. Στις εννιάμισι σήμερα έχει προγραμματισθεί σύσκεψη παρουσία και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, όπου δεν αποκλείεται να ληφθούν και επιπλέον μέτρα για την περιοχή, που μέσα σε λίγες ημέρες ανέβηκε δύο επίπεδα συναγερμό (από το 1 στο 3).

Ωστόσο, πέρα από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των διασωληνωμένων που είναι 91 και τα υπόλοιπα ποιοτικά- αριθμητικά στοιχεία για τη διασπορά της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν ότι το πρόβλημα γίνεται -όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη- ολοένα και πιο πιεστικό. Χθες οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 835, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους 800. Έως και πριν από δύο εικοσιτετράωρα ο μέγιστος αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 780.

Στις ΜΕΘ όλης της χώρας νοσηλεύονται με covid-19 113 ασθενείς, εκ των οποίων διασωληνωμένοι είναι οι 91. Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο έγιναν 110 ειαγωγές: Συνήθως κυμαίνονται από 70 ως 90 νέες εισαγωγές τις τελευταίες εβδομάδες. Από το σύνολο των εισαγωγών 40 ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Αττικής, οι 70 σε νοσοκομεία της υπόλοιπης Ελλάδας, κυρίως Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πτολεμαϊδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου