Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τουρκία εκτόξευσε πύραυλο στο πεδίο δοκιμών του S-400 σύμφωνα με το Reuters

 Στην εκτόξευση πυραύλου σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου επρόκειτο να προχωρήσει σε δοκιμές των ρωσικών S-400 προχώρησε η Τουρκία, μετέδωσε το Reuters, που επισημαίνει ότι διαθέτει και βίντεο.
Το βίντεο που διαθέτει το Reuters έχει ληφθεί από την παραθαλάσσια πόλη της Σινώπης και δείχνει μια λεπτή στήλη καπνού να ανέρχεται ψηλά προς τον ουρανό.

Με NAVTEX και NOTAM η Τουρκία προχώρησε στη δέσμευση περιοχών στη Μαύρη Θάλασσα, για να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές των ρωσικών πυραύλων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι S-400 μετακινήθηκαν στην πόλη Σινώπη ενώ χθες υπήρξε επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αγκάθι» οι S-400 για τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

Πάντως, η τουρκική απόφαση για αγορά ρωσικών S-400 αποτελεί βασικό «αγκάθι» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με την Ουάσινγκτον να καλεί την Άγκυρα να τους εγκαταλείψει.



Ωστόσο, η τουρκική πλευρά έχει απορρίψει τις αμερικανικές εκκλήσεις, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό της από το αμερικανικό πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου