Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σάρατζ: Ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά μας

Η κυβέρνηση της Τρίπολης προτίθεται να βάλει στον πάγο έρευνες εταιρειών πετρελαίου σε περιοχές που θεωρούνται αμφισβητούμενες

Τη σύναψη συμφωνίας για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα η<a href=" world="" www.protothema.gr="" /> κυβέρνηση της Τρίπολης
της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται δηλώσεις του Λίβυου υπουργού Εξωτερικών Μοχάμαντ Σιάλα, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC ) Μουσταφά Σανάλα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κύριο θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, με «επίλυση των διαφορών με φιλικό τρόπο που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Λιβύης και των άλλων κρατών σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».
Ο Σιάλα προτίθεται να επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και της Μάλτας προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει λύση «που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα της Λιβύης».

Η είδηση ωστόσο είναι, πως η κυβέρνηση της Τρίπολης προτίθεται να βάλει στον πάγο έρευνες εταιρειών πετρελαίου, σε περιοχές που θεωρούνται αμφισβητούμενες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.



Τον περασμένο Ιούνιο, Ερντογάν και Σάρατζ, υπό παραίτηση πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσoυν έρευνες η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) στην θαλάσσια περιοχή της Λιβύης, όπως προέκυψε από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, που είχε καταγγείλει η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου