Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συναρπαστική ανακάλυψη: Σαρκοφάγοι ηλικίας 2.500 ετών βρέθηκαν στη Σακκάρα - Δείτε εικόνες


«Περισσότερα μυστικά» αναμένεται να αποκαλυφθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες

Συνολικά 27 σαρκοφάγους, που ενταφιάστηκαν πριν από 2.500 χρόνια, έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην αιγυπτιακή νεκρόπολη Σακκάρα, 20 χλμ νότια του Καΐρου.
Σύμφωνα με το BBC, η ανασκαφή στην αρχαία νεκρόπολη δεν σταματά να παρουσιάζει «εκπλήξεις». Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 13 σαρκοφάγοι είχαν έρθει στο φως από την ομάδα των αρχαιολόγων, ενώ πιο πρόσφατα βρέθηκαν άλλες 14, μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, κατά τους ειδικούς.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν χρωματιστές ξύλινες σαρκοφάγους και άλλα χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα. «Προκαταρκτικές μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτά τα φέρετρα είναι τελείως κλειστά και δεν έχουν ανοιχτεί από τότε που ενταφιάστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.





Όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Αρχαιοτήτων καθυστέρησε να ανακοινώσει τη σημαντική ανακάλυψη γιατί ήθελε να επισκεφθεί ο ίδιος πρώτα το σημειο, για να ευχαριστήσει προσωπικά την ομάδα που εργάζεται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μέσα σε φρεάτιο βάθους 11 μέτρων. Οι εργασίες στο σημείο συνεχίζονται, με τους ειδικούς να αναζητούν τώρα περισσότερα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην προέλευση των σαρκοφάγων.







Το υπουργείο Αρχαιοτήτων ελπίζει ότι στην συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει «περισσότερα μυστικά».

Η Σακκάρα υπήρξε τοποθεσία ενταφιασμού για περίπου τρεις χιλιετίες και προστατεύεται από την Unesco ως μνηνείο παγκόσμιας κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου