Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σε τρία επίπεδα οι διερευνητικές με την Ελλάδα


Παράλληλα θα ξεκινήσουν πολιτικές και στρατιωτικές διαβουλεύσεις, σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν Το οργανόγραμμα των διερευνητικών επαφών που θα πραγματοποιηθούν
μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλίν, οι συζητήσεις θα διεξαχθούν σε τρία επίπεδα, καθώς παράλληλα θα ξεκινήσουν πολιτικές και στρατιωτικές διαβουλεύσεις.
Όσον αφορά στις πολιτικές διαβουλεύσεις, θα συμματάσχουν αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χώρων που θα ασχοληθούν με τα ζητήματα διμερών σχέσεων, σε επίπεδο οικονομίας, τουρισμού, ασφάλειας συνόρων και μειονοτήτων.

Για τις στρατιωτικές διαβουλεύσεις, ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε πως πρόκειται για μία σειρά συναντήσεων, που θα περιλαμβάνουν έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει σε Έλληνες και Τούρκους στρατιωτικούς να συνεργάζονται στο Αιγαίο, σε θάλασσα, ξηρά και αέρα, καθώς και στα σύνορα.
Eν αναμονή της Συνόδου Κορυφής επου μετατέθηκε για τις 1 και 2 Οκτωβρίου, σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο του ΟΗΕ, εξέφρασε για άλλη μία φορά την ανησυχία της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, τονίζοντας ότι «οι μονομερείς ενέργειες και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς».

«Η ΕΕ ανησυχεί για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι μονομερείς ενέργειες και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς”, υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ, προσθέτοντας ότι “μαζί με τα κράτη-μέλη μας, καταβάλλουμε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσουν οι εντάσεις και για την προώθηση του διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου