Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Κεφαλονιά: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Άσσο και Αγία Ευφημία – Φωτος drone

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση βλέποντας σπίτια, αυτοκίνητα και τις επιχειρήσεις τους κατεστραμμένες -Ζητούν εκτός από τα οικονομικά μέτρα στήριξης να γίνουν και αντιπλημμυρικά έργα
«Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζει ακόμη και σήμερα, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» η Άσσος και η Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, τα δυο γραφικά χωριά που επλήγησαν περισσότερο στο νησί του Ιονίου.

Η παράλία της Άσσου αλλά και τα μικρά σοκάκια της περιοχής είναι ακόμη καλυμμένα με τόνους λάσπης και φερτά υλικά που κατέβασε ο ορμητικός χείμαρρος που δημιουργήθηκε από ρέμα της περιοχής.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση βλέποντας σπίτια, αυτοκίνητα και τις επιχειρήσεις τους κατεστραμμένες, ενώ ζητούν εκτός από τα οικονομικά μέτρα στήριξης να γίνουν και αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην ξαναδούν τέτοιες βιβλικές εικόνες.
Ο κ. Θεόδωρος Αραβαντινός υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή το σπίτι του, ενώ ο ίδιος σώθηκε από τύχη μένοντας πάνω σε μια λεμονιά για τρεις ώρες μέχρι να τον σώσουν οι πυροσβέστες. Τον κ. Αραβαντινό συνάντησε ο Μάκης Λεκατσάς γνωστός blogger του νησιού, ο οποίος με το φωτογραφικό φακό του κατέγραψε τις καταστροφές και μίλησε με τους ανθρώπους της περιοχής.
Όπως λέει «η κατάσταση είναι κρίσιμη αρκετά. Σα να έγινε μεγάλος σεισμός και το βουνό κατέβηκε στο χωριό και το κάλυψε με πέτρες και λάσπες. Από θαύμα σώθηκε ο κόσμος και σίγουρα την επόμενη ημέρα, όταν όλα καθαρίσουν και ξεθαφτούμε από τη λάσπη, θα πρέπει η πολιτεία να ετοιμάσει αντιπλημμυρικά έργα».

Αποκαλυπτικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψε drone της ιστοσελίδας kefaloniapress για το μέγεθος της καταστροφής. Οι κάτοικοι του νησιού εκτιμούν ότι το βάρος έχει πέσει στην Καρδίτσα όπου είχαμε και τους νεκρούς, αλλά όπως είπαν «μη μας ξεχάσει η κυβέρνηση γιατί και εδώ οι καταστροφές είναι τεράστιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου