Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Aston Martin


Την ονομασία Victor έδωσε η Aston Martin στο one-off μοντέλο που δημιούργησε το τμήμα εξατομίκευσης Q by Aston της βρετανικής εταιρίας χρησιμοποιώντας ως βάση τη σπάνια One-77

Η ήδη συλλεκτική Aston Martin One-77 αποκτά ακόμα πιο ιδιαίτερη και μοναδική υπόσταση χάρη στο τμήμα εξατομίκευσης Q by Aston το οποίο αντλώντας έμπνευση από την κλασική V8 Vantage των δεκαετιών του ’70 και ’80 δημιούργησε την Victor σε ένα και μοναδικό πρωτότυπο.
Βάση της Victor αποτέλεσε η One-77 στην οποία όμως έχει τοποθετηθεί ένα ειδικά κατασκευασμένο body-kit ενώ έχει γίνει και πλήρης αναδιαμόρφωση του σαλονιού. Βασικό στοιχείο της Victor όμως εκτός από την εκκεντρική εμφάνιση είναι και η συνολική μηχανολογική προσέγγιση. Η ισχύς προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό V12 των 7.3 λίτρων της One-77 όμως η Aston Martin ανέθεσε την ολική αναβάθμιση του κινητήρα στην Cosworth. Το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση να εκτοξευθεί από τους 760 ίππους και τα 76,5 χλγμ στην εντυπωσιακή τιμή των 847 ίππων και 83,7 χλγμ.

Η μετάδοση εξακολουθεί να γίνεται στους πίσω τροχούς όμως πλέον αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων της Graziano καθιστώντας την Victor την πιο ισχυρή χειροκίνητη Aston Martin όλων των εποχών. Για την διαχείριση μάλιστα της τόσο μεγάλης ισχύος η Victor είναι εφοδιασμένη με ειδικό κύκλωμα ψύξης της μετάδοσης αλλά και με συμπλέκτη αγωνιστικού τύπου.
Πάντως τα ατού της Victor δεν περιορίζονται μόνο στην απόδοση. Τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες ενώ έχει δανειστεί και αρκετή τεχνογνωσία από την Valkyrie. Έτσι για παράδειγμα η κάθετα παραγόμενη αεροδυναμική δύναμη φθάνει τα ξεπερνά τα 82 κιλά στα 160 χλμ./ώρα ξεπερνώντας ακόμα και αυτή της αγωνιστικής Vantage GT4. Επιπλέον πολλά στοιχεία της ανάρτησης είναι δανεισμένα από την καθαρόαιμη Vulcan.
Στο εσωτερικό αρκετά τμήματα του ανθρακονημάτινου μονοκόκ έχουν αφεθεί γυμνά ώστε να δημιουργείται μια πιο εξωτική αίσθηση ενώ πολλά στοιχεία του διάκοσμου είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο και αλουμίνιο. Όπως είναι φυσικό η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει κάποια τιμή για την Victor καθώς πρόκειται για μια one-off δημιουργία η οποία έχει σαν στόχο να δείξει το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει το πάντρεμα του κλασικού και την υπερσύγχρονη τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου