Τα πιο παραδοσιακά περουβιανά anticuchos φτιάχνονται από μοσχαρίσια καρδιά όμως ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα anticuchos με μαριναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο φιλέτο.
Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Υλικά
1 κιλό και 200γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, σε μπουκιές
μερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
Για τη μαρινάδα
12 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας κύμινο
¼ φλιτζανιού πάστα ήπια καυτερής πιπεριάς (aji panca, αν βρείτε)
½ φλιτζάνι ξίδι
2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας αλάτι
Διαδικασία
- Ρίχνετε το κρέας σε ένα μπολ.
- Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το σκόρδο με λίγο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
- Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Ρίχνετε σε ένα δοχείο τον πολτό του σκόρδου, το ξίδι, την πάστα της πιπεριάς, το κύμινο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τη μαρινάδα στο μπολ με το κρέας και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε το δοχείο καλά και αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν βιάζεστε, αφήνετε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ετοιμάζετε το γκριλ. Βάζετε στα καλαμάκια το κρέας (περίπου 4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι ή 6 αν οι μπουκιές είναι μικρές)
- Ψήνετε τα anticuchos για 5-7 λεπτά (κατά βούληση) αλείφοντας ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να παραμείνει το κρέας ζουμερό. Τα σερβίρετε ζεστά με ρύζι ή καλαμπόκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου