Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Βόρεια Κορέα: «Αφήσαμε εκτός χώρας τον ιό αλλά δεν χαλαρώνουμε» είπε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν

Το μήνυμα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στη διάρκεια συγκέντρωσης του Εργατικού Κόμματος
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, φέρεται να είπε σε συγκέντρωση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ότι η χώρα του κατάφερε να σταματήσει τη διείσδυση του κορωνοϊού στο εσωτερικό της, ανέφερε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Έχουμε αποτρέψει πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού και διατηρήσαμε μια σταθερή κατάσταση κατά της επιδημίας παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, κάτι που αποτελεί λαμπρή επιτυχία για εμάς», δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν θα επιτρέψει καμία χαλάρωση στην προσπάθεια κατά της επιδημίας και προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να διατηρηθούν σε «μέγιστη επιφυλακή», ανέφερε το KCNA.
Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα σχολεία, αλλά διατήρησε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και κατέστησε υποχρεωτικό για τους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Τετάρτη.

Παρόλο που η αποκλεισμένη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει μολύνσεις, το υπουργείο δημόσιας υγείας ανέφερε ότι και τα 922 άτομα που ελέγχθηκαν μέχρι στιγμής, έχουν βγει αρνητικά. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως χειριστές φορτίων σε λιμάνια και χερσαία σύνορα, μπαίνουν συχνά σε καραντίνα για παν ενδεχόμενο.
Στη συγκέντρωση της Πέμπτης, έγινε συζήτηση για την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου της Πιονγιάνγκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Κιμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο και ευχαρίστησε τους κατασκευαστές που προχώρησαν μέσα σε δυσμενείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου