Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μανώλης Σφακιανάκης: Χτύπημα εντυπωσιασμού οι επιθέσεις Τούρκων χάκερ

Μανώλης Σφακιανάκης: Χτύπημα εντυπωσιασμού οι επιθέσεις Τούρκων χάκερ
Ο στρατηγός εν αποστρατεία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ειδικός ερευνητής για θέματα που αφορούν ζητήματα εγκληματικότητας στο διαδίκτυο, Μανώλης Σφακιανάκης,
χαρακτήρισε την κυβερνοεπίθεση Τούρκων χάκερ: «Κίνηση εντυπωσιασμού».
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας, στο τηλεοπτικό κανάλι «Open»: «Η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλό κυβερνοστρατό που ετοιμάζεται για ενδεχόμενα χτυπήματα από την Τουρκία και η επίθεση Τούρκων χάκερ σε δεκάδες κυβερνητικές σελίδες, «δεν πείραξε ευαίσθητα δεδομένα της ΕΥΠ και του ΥΠΕΞ.» Ο κος Μανώλης Σφακιανάκης συμπλήρωσε: «Όταν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει κάτι σε διεθνές επίπεδο, οι Τούρκοι χάκερς μας την πέφτουν. Δεν έχει γίνει πρώτη φορά, γίνεται συνέχεια και πρέπει να θωρακιστούμε καλύτερα. Μπορούσαν να μπουν και να ρίξουν τις ιστοσελίδες όπως κι έκαναν, όμως δεν κατάφεραν καίρια πλήγματα. Δηλαδή, να μπουν μέσα και να πάρουν πληροφορίες από την ΕΥΠ ή από το ΥΠΕΞ. Έκαναν ένα χτύπημα εντυπωσιασμού. Δεν μπορούσαν να μπουν. Ειδικά η ΕΥΠ είναι άριστα θωρακισμένη υπηρεσία» και κατέληξε: «Νοικιάζουν τους υπολογιστές από το dark net και κάνουν χτυπήματα. Υπάρχει εκεί μέσα ένας πόλεμος και πας εκεί και βρίσκεις ό,τι όπλο θες»


Παράλληλα, ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας μίλησε για τους κυβερνοστρατούς που αναπτύσσουν όλες οι χώρες, αλλά και για την ελληνική ομάδα κυβερνοπολέμου, τονίζοντας πως οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται από το Διαδίκτυο και πως θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κυβερνοασφάλεια της χώρας. «Ήδη οι χώρες έχουν κυβερνοστρατό. Στρατιωτικοί που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια αλλά και με τις επιθέσεις. Εχουμε πολύ καλή ομάδα στο ΓΕΕΘΑ, μία υπηρεσία, που είναι έτοιμη για όλα. Με απλά λόγια η χώρα μας έχει πολύ καλό κυβερνοστρατό. Κάνουν καλή δουλειά κι ετοιμάζονται για ενδεχόμενα χτυπήματα από την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες – μεταξύ αυτών της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, της ΕΥΠ και του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου