Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ.Ινδία: Χαρτόκουτα στο κεφάλι μαθητών για να μην αντιγράφουν


Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ένας καθηγητής Χημείας στην Ινδία είχε την φαεινή ιδέα
να αναγκάσει τους μαθητές να βάλουν στο κεφάλι τους χαρτόκουτα για να μην μπουν στην διαδικασία να αντιγράψουν.

Κι όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές φωτογραφίες των παιδιών στα social media , προκλήθηκε πανικός με τον διευθυντή του σχολείου Μ.Β. Σατεεχ να προσπαθεί να τα... μπαλώσει λέγοντας ότι οι γονείς είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.
Το συμβάν έγινε στο σχολείο «Bhagat Pre-University College» στην πόλη Χαβέρι της πολιτείας Καρνάτακα της Ινδίας.

Ο Σαρές Κουμάρ , υπουργός Παιδείας της πολιτείας, έσπευσε να επισημάνει μέσω του Twitter, ότι η μέθοδος του σχολείου ήταν «απαράδεκτη» . Πρόσθεσε επίσης ότι η πειραματική αυτή μέθοδος εφαρμόστηκε σε μαθητές, οι γονείς των οποίων είχαν δώσει την έγκρισή τους.Όπως μεταδίδει το CNN, ένας υπάλληλος του σχολείου ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες στο Facebook.

Το μπροστινό μέρος του χαρτόκουτου ήταν κομμένο προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να βλέπουν το διαγώνισμα.

Ο διευθυντής του σχολείου τόνισε πως η ανορθόδοξη μέθοδος εφαρμόστηκε πειραματικά από μαθητές των οποίων οι γονείς είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

«Δεν τους πιέσαμε καθόλου. Δείτε τις φωτογραφίες, κάποιοι μαθητές επέλεξαν να μην φορέσουν τις κούτες. Κάποιοι άλλοι που τις φόρεσαν, τις έβγαλαν μετά από 15 – 20 λεπτά και εμείς οι ίδιοι τους ζητήσαμε να τις απομακρύνουν μετά από μία ώρα», πρόσθεσε ο διευθυντής.Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από ένα μήνα στο Μεξικό όταν ένας καθηγητής δέχτηκε σφοδρή κριτική εξαιτίας μιας φωτογραφίας που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία έδειχνε τους μαθητές του να φορούν στα κεφάλια τους κουτιά από χαρτόνι.

Η εικόνα προκάλεσε την κατακραυγή του εκπαιδευτικού από πολλούς γονείς, οι οποίοι κατηγόρησαν τον επικεφαλής του ιδρύματος, Λούις Χουάρεζ Τέξις, για «ταπείνωση» των μαθητών και για «σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική βία». Οι γονείς ζήτησαν την αποπομπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου