Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ.Ο Μπόρις Τζόνσον αψηφά τον νόμο: «Το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου»

 Επισκέφθηκε σχολείο και είπε στους μαθητές ότι εργάζεται σκληρά για να βρεθεί συμφωνία
- Όπως δήλωσε, όμως, σε περίπτωση που δεν βρεθεί συμφωνία η άτακτη αποχώρηση θεωρείται βέβαιη
Πρωτοφανής η συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον εάν αναλογιστεί κανείς τη χώρα όπου κατέχει τα πρωθυπουργικά ηνία. Παρόλο που, μετά την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ για αποτροπή του άτακτου Brexit στις 31 Οκτωβρίου μπλοκάρεται και με τον νόμο το «no deal», ο Βρετανός πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι η χώρα του θα αποχωρήσει στο τέλος Οκτωβρίου από την ΕΕ με οποιοδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα, πάντως, με νομοθετική ρύθμιση, που πέρασε και από τα δύο σώματα του βρετανικού Κοινοβουλίου, εάν δεν έχει βρεθεί συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου τότε επιβάλλεται αναγκαστική παράταση του Brexit μέχρι την τελευταία ημέρα του ερχόμενου Ιανουαρίου.




Σε επίσκεψή του, με τον υπουργό Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, σε σχολείο o Tζόνσον δέχθηκε - εν μέσω έντονης φημολογίας για σχεδιαζόμενη παραίτηση - ερωτήσεις από μαθητές για το Brexit.

Έχει πραγματικά ενδιαφέρον τι απάντησε: «Ναι, το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία».



Έδωσε απαντήσεις και σε ερωτήσεις εκπαιδευτικού. Στο ερώτημα «αν είναι απαραίτητο, θα φύγουμε χωρίς συμφωνία», δήλωσε: «Υπάρχει ένας τρόπος να πετύχουμε μια συμφωνία αλλά θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία. Εάν είναι απολύτως αναγκαίο, θα αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία».

«Μεγάλη ανοησία να με λένε αντιδημοκρατικό»

Σχολιάσε και τον χαρακτηρισμό «αντιδημοκρατικός» τον οποίο του προσάπτουν: «Αυτή η ιστορία… κάντε μου τη χάρη, είναι μεγάλη ανοησία!»

Έδωσε και μια συμβουλή στους μαθητές: να μην μεθούν στο πανεπιστήμιο.








Στο μεταξύ, για δικαστική μάχη κατά του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζονται βουλευτές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους και προχωρήσει σε άτακτο Brexit.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πολιτικό θρίλερ στη Βρετανία, με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου να τερματίζει τη δεκαετή θητεία του, ανακοινώνοντας την παραίτησή του και τους Συντηρητικούς να χάνουν συνεχώς έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου