Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Mercedes-AMG C63

Ακολουθώντας τα βήματα της μεγαλύτερης AMG Ε63 η επόμενη Mercedes-AMG C63
θα πάψει να είναι αποκλειστικά πισωκίνητη καθώς θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης που όμως θα διαθέτει λειτουργία drift-mode.
Η συνεχής αύξηση της ισχύος και των επιδόσεων είναι αναμφίβολα ένας από τους λόγους που ίσως σημάνουν το τέλος της πίσω κίνησης, τουλάχιστον στην κλασική της μορφής. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ στον βρετανικό Τύπο η Mercedes έχει αποφασίσει να δώσει στην Mercedes-AMG C63 την τετρακίνητη μετάδοση της μεγαλύτερης Ε63.
Αυτή η απόφαση φαίνεται να στηρίζεται μεταξύ άλλων και σε έρευνα που έγινε μεταξύ των πελατών της στην οποία φαίνεται πως υπάρχει μια θετική διάθεση για την ασφάλεια που προσφέρει σε ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο η τετρακίνηση. Άλλωστε η παρουσία της δεν σημαίνει υποχώρηση στην οδηγική απόλαυση καθώς όπως και στην μεγαλύτερη Ε63 θα υπάρχει φυσικά το πρόγραμμα drift-mode στο οποίο αποσυνδεέται η μετάδοση στους εμπρός τροχούς κάνοντας το αυτοκίνητο πισωκίνητο.

Παράλληλα η παρουσία της τετρακίνησης ανοίγει το δρόμο για την αύξηση της ισχύος. Παρότι η Mercedes δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα κάτι τέτοιο είναι σχεδόν σίγουρο πως η νέα γενιά της C63 που αναμένεται το 2021 εκτός από τετρακίνηση θα έχει και μια αναβαθμισμένη έκδοση του 4.0λιτρου V8 twin-turbo με απόδοση που θα ξεπερνά τους 510 ίππους της σημερινής έκδοσης S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου