Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Brexit: Ο άνθρωπος πίσω από τις διαδηλώσεις κατά του... Μπόρις Τζόνσον

Ποιος είναι ο 30χρονος υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε που καλεί τους
πολίτες να ξεχυθούν στους δρόμους σταματώντας το πραξικόπημα του Τζόνσον
«Σταματήστε το πραξικόπημα» -«Stop the Coup»- είναι το σύνθημα της εκστρατείας του Βρετανού «Remainer», Μάικλ Τσέσαμ, που καλεί τους πολίτες να μπλοκάρουν σήμερα τους δρόμους 30 πόλεων της Βρετανίας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο 30χρονος Βρετανός, ο οποίος υποστηρίζει με θέρμη την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, είναι ο άνθρωπος που συντονίζει τις διαδηλώσεις κατά του Τζόνσον. Μέλος της αριστερής οργάνωσης «Μomentum», o γενειοφόρος Τσέσαμ εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον να «φιμώσει», όπως λέει, τη δημοκρατία, αναστέλλοντας τις εργασίες του κοινοβουλίου επί πέντε εβδομάδες.

Η αριστερή ομάδα «Momentum», στην οποία ανήκει ο Τσέσαμ, καλεί τα μέλη της να «καταλάβουν γέφυρες και να αποκλείσουν δρόμους. Τάσσεται στο πλευρό του Τζέρεμι Κόρμπιν, του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στους δρόμους του Σάλφορντ στο Μάντσεστερ.

Σε μία από τις προγραμματισμένες πορείες κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, αυτή που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Ντάουνινγκ Στρητ, ο Τσέσαμ θα είναι εκεί. Ο ίδιος ευελπιστεί πως η πορεία θα φθάσει έως το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Ενώ άλλες ομάδες έχουν προγραμματίσει για σήμερα ειρηνικές διαδηλώσεις, ο ίδιος, σε συνέντευξή του στους «Τάιμς» του Λονδίνου, εξηγεί την δική του φιλοσοφία για την πολιτική ανυπακοή επικαλούμενος τις «Σουφραζέτες», που το 1913 είχαν επιτεθεί στην οικία του Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ.
«Εδώ θα υπάρξει αναταραχή και λυπάμαι γι 'αυτό, αλλά μπροστά σε αυτό που σχεδιάζει ο Μπόρις, αξίζει τον κόπο. Οι σουφραζέτες έκαψαν το σπίτι του Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ είμαι βέβαιος ότι τις είχε αναστατώσει», δήλωσε ο Τσέσαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου