Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ένας εκτελεστής ετών 16, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Η «στρατολόγηση» νεαρών σε ηλικία ατόμων, αποτελεί γνώριμη πρακτική των καρτέλ, ώστε
να τα χρησιμοποιούν για τη διακίνηση ναρκωτικών - Ο 16χρονος Χουανίτο Πιστόλα ήταν γνωστός στη χώρα σαν «Commander Little»
Ένας 16χρονος Μεξικανός εγκληματίας, που είχε «κερδίσει» τον τίτλο του «εκτελεστή», σκοτώθηκε, μαζί με άλλα μέλη της συμμορίας στην οποία ανήκε, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Μεξικό.

Ο Χουανίτο Πιστόλα, που ήταν επίσης γνωστός σαν «Commander Little» (κάτι σαν ο Μικρός Στρατηγός), βρισκόταν μέσα σε ένα φορτηγάκι το απόγευμα της Τρίτης, μαζί με άλλα μέλη της συμμορίας Hell's Troop, κι ετοίμαζαν επίθεση στην αστυνομία, στην πόλη Νουέβο Λαρέντο.




Το απόγευμα, ο Πιστόλα κι άλλοι έξι, εξοπλισμένοι με τουφέκια, ξεκίνησαν τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Ωστόσο, δεν πέτυχαν την αποστολή τους και οι πέντε εξ αυτών (ανάμεσά τους κι ο 16χρονος) έχασαν τη ζωή τους από τα αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τις αναφορές στα μέσα, ο Πιστόλα ενεργούσε σαν εκτελεστής για λογαριασμό συμμοριών από τα 13 του, σε μια γνώριμη πρακτική των καρτέλ, που προτιμούν να «στρατολογούν» νεαρά σε ηλικία άτομα, ώστε να τα χρησιμοποιούν για τη διακίνηση ναρκωτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου