Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ψηλά κρατάει τους τόνους ο Ερντογάν: Δίνουμε αγώνα σε ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο

«Η Τουρκία διεξάγει έναν μεγάλο πολιτικό και οικονομικό αγώνα στην ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο, με κάποιους να τάσσονται με τις θέσεις των αντιπάλων μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

«Κάποιοι προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά», είπε χαρακτηριστικά την Παρασκευή το βράδυ στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, υποδεχόμενος τους εκατοντάδες καλεσμένους του σε δεξίωση στο Λευκό Παλάτι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή δίνει έναν μεγάλο αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν μεγάλο πολιτικό και οικονομικό αγώνα στην ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο, με κάποιους να τάσσονται με τις θέσεις των αντιπάλων μας. Κάποιοι προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και κάποιοι άλλοι, προκειμένου να μεγαλώσουν την πίτα τους, μεταφέρουν νερό στο μύλο των αντιπάλων μας. Γνωρίσαμε αυτή τη νοοτροπία και πριν από έναν αιώνα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και οι σύμμαχοί τους κάνουν ακριβώς το ίδιο «εναντίον της Τουρκίας σχεδόν 100 χρόνια μετά».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο στόχος του αγώνα που δίνει η χώρα του από τη Συρία μέχρι την ανατ. Μεσόγειο έχει παράλληλα και… ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

«Σήμερα, ο αγώνας που διεξάγουμε στο Ιράκ, στη Συρία, στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σε όλη την περιοχή γύρω μας έχει έναν στόχο. Ο σκοπός είναι κυρίως να προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας και παράλληλα να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των φίλων και αδελφών. Γιατί όταν εκατομμύρια άνθρωποι πέρα από τα σύνορά μας ζουν υπό τον κίνδυνο της ζωής τους και της καταστροφής των εστιών τους, δεν είναι δυνατό εμείς εδώ να ζούμε γαλήνια», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου