Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Αυτό το χαρακτηριστικό προδίδει την έντονη ερωτική ζωή

Κάποιοι τα θεωρούν εντελώς σαχλά, άλλοι τα χρησιμοποιούν συνεχώς. Η επιστημονική
κοινότητα δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τις ηλεκτρονικές φατσούλες, εξετάζοντας το πόσο σέξι είναι κάποιος που τα χρησιμοποιεί στην επικοινωνία του και αν υποδηλώνει κάτι για τον χαρακτήρα του


Οι λόγοι που τα άτομα χρησιμοποιούν emojis ποικίλουν και περιλαμβάνουν την επιθυμία να δίνουν στα μηνύματά τους περισσότερη προσωπικότητα, διευκολύνοντας την έκφραση συναισθημάτων, καθιστώντας την επικοινωνία γρηγορότερη από την πληκτρολόγηση, αλλά και επειδή αποτελεί μια μοντέρνα πρακτική.

Τι λέει, όμως, η χρήση των emojis για τη σεξουαλική σας ζωή;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLOS ONE, πολλά. Στην πραγματικότητα, η συχνή χρήση των emojis συνδέεται όχι μόνο με συχνότερο σεξ, αλλά και με μια πιο δραστήρια και επιτυχημένη ζωή, με περισσότερο φλερτ και ραντεβού.

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από δύο ξεχωριστές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey. Στην πρώτη, αναλύθηκαν δεδομένα 5.327 Αμερικανών. Οι συμμετέχοντες κυμαίνονταν ηλικιακά μεταξύ 18 – 94 ετών, και οι περισσότεροι προσδιορίστηκαν ως ετεροφυλόφιλοι (87%) και ως λευκοί (62%). Οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μια έρευνα που τους ρωτούσε αν χρησιμοποιούν emojis, και αν ναι, γιατί. Τους τέθηκαν επίσης αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο του σεξ στη ζωή τους. Εκεί λοιπόν φάνηκε ότι το 38% δεν χρησιμοποιεί ποτέ emojis, το 29% σπανίως, το 28% τακτικά, το 3% τουλάχιστον ένα σε κάθε κείμενο και το 2,5% χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα σε κάθε κείμενο. Εδώ λοιπόν φάνηκε ότι οι τελευταίες δύο κατηγορίες, με τη συστηματική χρήση emojis, εμφάνιζαν περισσότερες σεξουαλικές επαφές.

Η δεύτερη μελέτη είχε μικρότερο στατιστικό δείγμα (275 ενήλικες 18-71 ετών, 84% ετεροφυλόφιλοι και 73% λευκοί). Όπως και στην πρώτη μελέτη, η συχνή χρήση emojis συνδέθηκε με συχνότερο σεξ. Επίσης, συνδέθηκε με την ύπαρξη περισσότερων σεξουαλικών συντρόφων τον τελευταίο χρόνο.

Αυτά ασφαλώς δεν συνηγορούν σώνει και καλά ότι όποιος στέλνει emojis έχει μεγαλύτερη επιτυχία στον έρωτα. Και αυτό γιατί οι ερευνητές δεν ασχολήθηκαν με το είδος των emojis, αλλά και τη συχνότητα τη χρήσης ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του καθενός. Για παράδειγμα, είναι λογικό κάποιος που βρίσκεται σε σχέση να ανταλλάσσει περισσότερα emojis με κάποιον που δεν έχει ταίρι, οπότε το συμπέρασμα είναι το ίδιο με την υπόθεση εργασίας.

Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν emojis πιο συχνά μπορεί να είναι καλύτεροι στη διαμόρφωση σχέσεων με τους άλλους. Πιστεύουν ότι οι εν λόγω χρήστες είναι γενικότερα πιο συναισθηματικοί και το εκδηλώνουν έτσι -με άλλα λόγια, δεν είναι τα emojis η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα, το μέσο έκφρασης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί emojis είναι πεζός ή βαρετός. Μπορεί απλώς να τα θεωρεί σαχλά ή να μην μπορεί να τα βρει στο πληκτρολόγιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου