Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Valhalla James Bond

 Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει από καλά πληροφορημένες πηγές, η Aston Martin Valhalla, μαζί με την κλασική DB5 του 1963 και την V8 Vantage που εθεάθη ήδη
στα γυρίσματα της 25ης ταινίας του θρυλικού πράκτορα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα «πλασαριστεί» η Valhalla στην ταινία, τα γυρίσματα της οποίας είναι σε προχωρημένο στάδιο σε αντίθεση με την εξέλιξη του αυτοκινήτου που είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο.


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το πιθανότερο σενάριο για την εμφάνιση του αυτοκινήτου θα είναι να πρόκειται για σκέτο το αμάξωμα που θα προσομοιάζει τη Valhalla, με μηχανικά μέρη από κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρείας για να κινείται στις σκηνές που θα κάθεται ο James Bond πίσω από το τιμόνι της. Εκτός πάλι κι αν το σενάριο προβλέπει την εμφάνιση του αυτοκινήτου σε κάποια σκηνή που δεν θα απαιτείται η κίνησή του και θα στέκει κάπου ως ντεκόρ.


Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που αφορούν το μοντέλο, η Aston Martin Valhalla θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό turbo V6 μηχανικό σύνολο, που στόχος της εταιρείας είναι να αποδίδει 1.000 ίππους. Το κιβώτιο που προβλέπεται από τα σχέδια της εταιρείας για το μοντέλο, θα είναι ένα 8άρι με διπλό συμπλέκτη και τεχνολογία από την F1. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ για εκείνους του πίσω άξονα, θα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.


Η Aston Martin, θέλει τη Valhalla να «στέκεται απέναντι» στη Ferrari SF90 Stradale, με βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 1.350 κιλά. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα είναι υπόθεση 2,5 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα φτάνει τα 354 χλμ./ώρα. Κάτι παραπάνω από 1,1 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να είναι η τιμή της Valhalla από το 2021 που θα αρχίσει –βάσει προγραμματισμού- η παραγωγή της, η οποίας θα είναι περιορισμένη στα 500 αυτοκίνητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου