Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ferrari 812 Novitec

Για τη Ferrari 812 ο βελτιωτικός οίκος Novitec προτείνει μια σειρά από επεμβάσεις
που βελτιώνουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου αλλά και τις επιδόσεις.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που η Novitec λάνσαρε ένα νέο κιτ αεροδυναμικής βελτίωσης για την Ferrari 812. Ανάμεσα στις αλλαγές που προτείνει η Novitec ήταν και η ανάρτηση που χαμήλωνε το αμάξωμα αλλά και την αντικατάσταση του συστήματος εξαγωγής για τον V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων. Τώρα, ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος προσφέρει ένα πλήρες πακέτο αναβάθμισης για το Ιταλικό μοντέλο.


Η οπτική μεταμόρφωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή μια και μιλάμε για σημαντική αύξηση στο πλάτος (+14 cm πίσω, +7 cm μπροστά), που σύμφωνα με τη Novitec βελτιώνει και την αεροδυναμική συμπεριφορά του μοντέλου. Η ονομασία του αεροδυναμικού πακέτου είναι N-Largo και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαν να πρόκειται για αγωνιστικό αυτοκίνητο με έγκριση τύπου για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους. Για τη σχεδίαση του κιτ, η Novitec συνεργάστηκε με τον Vittorio Strosek, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα μονοθέσια της F1 για πολλά από τα σημεία του body kit.


Πολλά από τα σημεία που έχουν δεχτεί επεμβάσεις, αφήνουν σε κοινή θέα το ανθρακόνημα. Το «γέμισμα» των θόλων με το αυξημένο πλάτος, γίνεται με τις σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράμματος που έχουν διάμετρο 21 ίντσες εμπρός και 22 ίντσες πίσω και φιλοξενούν ελαστικά της Pirelli (P-Zero), 275/30 εμπρός και 335/25 πίσω. Η χαμηλωμένη ανάρτηση μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 3,5 εκατοστά, ενώ το μοντέλο διαθέτει και ηλεκτρικό σύστημα που σηκώνει το μπροστινό μέρος κατά 4 εκατοστά με το πάτημα ενός κουμπιού, για να μπορεί να περνάει από ράμπες parking κλ.π.


Οι τεχνικοί της Novitec έκαναν τις σχετικές επεμβάσεις στη μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, με στόχο την επίτευξη απόδοσης 840 ίππων- 40 επιπλέον από την εργοστασιακή έκδοση. Με αυτή την ισχύ, η 812 Superfast γίνεται πραγματικά superfast, καθώς χρειάζεται μόλις 2,8” για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Η τελική της ταχύτητα είναι 345 χλμ./ώρα. Η Novitec προτείνει και ένα νέο ανασχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής για τον εντυπωσιακό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα, που εκτός από τον εντυπωσιακό ήχο που παράγει και ταιριάζει ιδιαίτερα με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, είναι και κατά 11 κιλά ελαφρύτερο από το αντίστοιχο της εργοστασιακής τοποθέτησης. Τέλος, η Novitec προσφέρει τη δυνατότητα απόλυτης εξατομίκευσης για την καμπίνα, προτείνοντας ποιοτικό δέρμα και αλκαντάρα, πρακτικά σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμεί ο πελάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου