Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τέσσερις μέλισσες ζούσαν στο μάτι της και τρέφονταν με τα δάκρυά της!


Το γεγονός ότι η κοπέλα δεν έτριψε τα μάτια της ήταν αυτό που «έσωσε» πιθανότατα την
όρασή τηςΌταν μια νεαρή γυναίκα από την Ταϊβάν πήγε στο νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας για να παραπονεθεί για τα πρησμένα της μάτια, η διάγνωση που περίμενε να ακούσει από τους γιατρούς ήταν εκείνη της απλής μόλυνσης.
Αντί γι' αυτό όμως, η 29χρονη άκουσε κάτι από τους οφθαλμίατρους που την άφησε με ανοιχτό το στόμα. Κάτω από τα βλέφαρά της ζούσαν τέσσερις μικροσκοπικές μέλισσες, που... τρέφονταν με τα δάκρυά της.
Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φουγίν που εξέτασε την γυναίκα χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοφανές».
Με μια εξαιρετικά λεπτή διαδικασία, ο επικεφαλής οφθαλμίατρος κατάφερε να αφαιρέσει τα τέσσερα έντομα της οικογένειας Halactidae από τα μάτια της γυναίκας, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την όρασή της.
 Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την επέμβαση, ο Δρ. Χουνγκ Τσι-τινγκ, επικεφαλής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, περιέγραψε πώς αφαίρεσε ένα-ένα τα
σώματα των εντόμων, τραβώντας προσεκτικά τα πόδια τους κάτω από ένα μικροσκόπιο. Όσο για το πώς βρέθηκαν τα έντομα μέσα στα μάτια της γυναίκας, η εξήγηση είναι απλή: Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στο νεκροταφείο για να φροντίσει το μνήμα ενός συγγενή. Ενώ ξεχορτάριαζε τον τάφο, τα έντομα χώθηκαν κάτω από τα βλέφαρά της και εκείνη απέδωσε το τσούξιμο που αισθάνθηκε στο χώμα που μετέφερε πάνω της ο αέρας.

Επιστρέφοντας σπίτι της, η κοπέλα ξέπλυνε με νερό τα μάτια της. Μέσα όμως σε λίγες ώρες η ενόχληση έγινε έντονος πόνος και η περιοχή πρήστηκε αισθητά.

Τότε η νεαρή αποφάσισε να πάει στον γιατρό, που αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για μόλυνση, προτού εντοπίσει τα μικροσκοπικά πλασματάκια, ακόμα ζωντανά, να κινούνται στα μάτια της ασθενούς του.

Το συγκεκριμένο είδος μέλισσας είναι μικρό σε διαστάσεις και προσελκύεται από τον ανθρώπινο ιδρώτα και τα δάκρυα. Οι «sweat bees» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) δεν είναι επιθετικές και τσιμπούν μόνο εάν προκληθούν. Το ευτύχημα ήταν ότι η νεαρή ήταν αρκετά προνοητική ώστε να μην τρίψει τα μάτια της, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου