Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο Ράιαν Ο'Νιλ πουλά το πορτρέτο της Φάρα Φόσετ έναντι $18 εκατ.

Το πορτρέτο της Φάρα Φόσετ είχε φιλοτεχνήσει ο διάσημος Άντι Γουόρχολ – Σε δικαστική
διαμάχη με το πανεπιστήμιο του Τέξας για την ιδιοκτησία του πίνακα, ο Ο'Νιλ είχε δικαιωθεί


Στο «σφυρί» και μάλιστα έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων βγάζει ο Ράιαν Ο'Νιλ το διάσημο πορτρέτο της πρώην συντρόφου του, Φάρα Φόσετ, που στο παρελθόν κέρδισε μετά από διαμάχη με το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Σύμφωνα με το Page Six, ο Ο'Νιλ προσπαθεί αθόρυβα να πουλήσει τον πίνακα, που φιλοτέχνησε ο διάσημος Άντι Γουόρχολ, για τον οποίο είχε δώσει μάχη στο παρελθόν. Όπως λέει ο ίδιος, ήθελε ο πίνακας να περάσει στα χέρια ενός συλλέκτη έργων τέχνης και δεν ήθελε να αφήσει την εκκρεμότητα στα παιδιά του.




Ο πίνακας είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης: το 2013, δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ο'Νιλ θα μπορούσε να κρατήσει το έργο τέχνης, ενώ το Πανεπιστήμιο του Τέξας υποστήριζε ότι η Φόσετ άφησε με διαθήκη όλα της τα έργα τέχνης σε αυτό. Τη στιγμή της δικαστικής διαμάχης, ο πίνακας είχε εκτιμηθεί από ειδικούς ότι κόστιζε 12 εκατομμύρια δολάρια.

Αρχικά, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ο'Νιλ ήθελε να πουλήσει το πορτρέτο της πρώην του, Φάρα Φόσετ, ζητώντας αρχικά 20 εκατομμύρια δολάρια. Όμως αργότερα μείωσε την τιμή κατά 2 εκατομμύρια. Ο πίνακας πλαισιώνεται από τεκμηρίωση εκτιμητή, που σε επιστολή του στις 22 Μαρτίου 2018, που αναφέρει ότι το έργο έχει αξία 21-24 εκατομμυρίων δολαρίων.





Ο εκτιμητής αναφέρεται στην προέλευση του έργου τέχνης, που όπως λέει «ζωγραφίστηκε από καλλιτέχνη το 1980». Ο Γουόρχολ είχε τότε ζωγραφίσει δύο πανομοιότυπα έργα. «Το δεύτερο βρίσκεται στην κατοχή του Πανεπιστημίου του Τέξας, που προσπάθησε με δικαστική διαμάχη να πάρει την κατοχή και των δύο», εξηγεί.

Ο Ο'Νιλ και η «Άγγελος του Τσάρλι» Φόσετ δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Όμως ήταν ζευγάρι από το 1979 έως το 1997 και μετά από το 2001 μέχρι τον θάνατό τους, το 2009. Έχουν μαζί έναν γιο, τον Ρέντμοντ, που φυλακίστηκε από τον Μάιο του 2018, καθώς κατηγορήθηκε για σειρά βίαιων πράξεων, κατοχή ηρωίνης και ναρκωτικών ουσιών.



Ο Ράιαν Ο'΄Νιλ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Πάντως εκπρόσωπος του Ο'Νιλ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου