Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

VW «κατεβαίνει» στην πολιτική!

 Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με εισβάλλει και στην πολιτική με εκκίνηση τις
επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Τελικά ο όμιλος VW αποφάσισε να κατέβει και στην… πολιτική αφού δεσμεύτηκε ότι θα κινητοποιήσει το εργατικό δυναμικό του στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η VW ειναι «μια ευρωπαϊκή εταιρεία», δήλωσε ο Gunnar Kilian, επικεφαλής του προσωπικού της αυτοκινητοβιομηχανίας που επιβλέπει περίπου 480.000 υπαλλήλους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (υπολογίστε και τις οικογένειες αυτών), σε ομιλία του στις Βρυξέλλες. Με τις εκλογές να διαφαίνονται στα τέλη Μαΐου, ο κ. Kilian δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα «διατυπώσει σαφή έκκληση για ψηφοφορία στις εκλογές, διότι η δημοκρατία μας χρειάζεται κάθε ψήφο».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη, την ελευθερία, την ευημερία και το ανοιχτό εμπόριο. Η ενωμένη Ευρώπη είναι το μέλλον μας», δήλωσε ο κ. Kilian.

Η συγκεκριμένη κίνηση ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να «κατέβουν» στην πολιτική και οι αναλυτές εκτιμούν πως γίνεται για να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στις αναταράξεις και προκλήσεις που δημιούργησε το Brexit αλλά και τα «κίτρινα γιλέκα» που έχουν κλονίσει την ενότητα της ΕΕ.

Η VW είναι μια ισχυρή οικονομική δύναμη στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη. Η Kilian ανέφερε τα εμπορικά σήματα της VW από επτά ευρωπαϊκές χώρες και τα 71 εργοστάσια παραγωγής της σε ολόκληρη την περιοχή. Ο επικεφαλής του προσωπικού της VW δεν ανέφερε το Brexit, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εκτίθεται στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μέσω της μάρκας Bentley με έδρα το Crewe της Αγγλίας.

«Πρέπει να κάνουμε την ΕΕ ελκυστική για τα κράτη μέλη και κυρίως για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ. Πρέπει να βιώσουν μια εμπλουτιστική, προοδευτική και χαρούμενη Ευρώπη για τον εαυτό τους και την καθημερινότητά τους» δήλωσε ο κ. Kilian.

Σύντομα αναμένεται να δούμε και άλλες παρόμοιες κινήσεις από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που με τη δυναμική των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών τους θα είναι εύκολο να κερδίσουν μερικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου λαμβάνονται και οι αποφάσεις για τις… εκπομπές ρύπων!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου