Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία από φανατικούς μουσουλμάνους, για να ανοίξει ως τζαμί!

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την 1 Φεβρουαρίου, 84 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο  Σε συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία, με αίτημα να
ανοίξει ως... τζαμί το μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, καλούν φανατικοί μουσουλμάνοι την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επιλογή της ημέρας για την διεξαγωγή της συγκέντρωσης δεν είναι τυχαία, αφού την 1η Φεβρουαρίου συμπληρώνονται ακριβώς 84 χρόνια μετά από την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.
Σύμφωνα με το sigmalive.com, ομάδα φανατικών μουσουλμάνων απευθύνει νέα έκκληση με αφίσες και βίντεο που διοχετεύει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να συγκεντρωθεί κόσμος έξω από την Αγία Σοφία, μετά την προσευχή της Παρασκευής, στις 14.00 το μεσημέρι. Εκεί, σύμφωνα με το κάλεσμα, θα φωνάξουν ‘να σπάσουν οι αλυσίδες’ και θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να μετατρέψει το ιστορικό μνημείο σε τέμενος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι οι μουσουλμάνοι καλούνται να έρθουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουμε μετά την προσευχή της Παρασκευής της 1ης Φεβρουαρίου 2019 για να φωνάξουν «Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες».



«Όπως γνωρίζετε, την 1η Φεβρουαρίου 1935 το τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε μουσείο Αγίας Σοφίας. Θα βρεθούμε στην πλατεία 1η Φεβρουαρίου και πάλι για να ζητήσουμε η Αγία Σοφία να επιστρέψει στην αρχική της ταυτότητα. Θα παρακαλέσουμε μαζί με τον Αλλάχ. Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να φύγει από πάνω μας αυτή η κατάρα», δηλώνει ένας από τους διοργανωτές.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου