Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Αναβολή στη δίκη Γερμενή - Ηλιόπουλου για τις επιθέσεις σε μικροπωλητές στη Ραφήνα


Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος πήραν αναβολή για τις 13
Δεκεμβρίου λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων – Κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με τις επιθέσεις σε βάρος μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβριο του 2012
Για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής από κοινού, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εκτέλεσης βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης, επρόκειτο να δικαστούν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.


Η δίκη τους, ωστόσο, αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου του 2018, λόγω απουσίας από το ακροατήριο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και δυο πολιτικώς εναγόντων. Μάλιστα, το δικαστήριο επέβαλλε σε κάθε έναν από τους μάρτυρες που απουσίαζαν από τη δίκη πρόστιμο 60 ευρώ για λιπομαρτυρία.
Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση για ένα ακόμη πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση. Το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου λόγω εκκρεμοδικίας.


Οι κατηγορίες σε βάρος των δυο βουλευτών της Χρυσής Αυγής τους απαγγέλθηκαν για τις επιθέσεις τους σε βάρος μικροπωλητών, στο πανηγύρι της Ραφήνας, το Σεπτέμβριο του 2012.

Στο δικαστήριο, λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, κατέθεσε αστυνομικός , οποίος εκείνη την ημέρα είχε υπηρεσία μαζί με άλλο συνάδελφο του στη Ραφήνα. Μεταξύ προέδρου και του μάρτυρα – αστυνομικού, έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:


Μάρτυρας: Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε... Δεν καταλάβαμε τί έγινε..


Πρόεδρος: Ως δια μαγείας;


Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε... Έτσι ξαφνικά...


Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε τί συνέβη;


Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε... Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.


Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;


Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε...


Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;


Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα.


Υπεράσπιση: Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη;


Πρόεδρος: Δεν είδε κύριε συνήγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου