Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Οι Γερμανοί βραβεύουν τον θριαμβευτή του Euro 2004, Ότο Ρεχάγκελ


Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού «SportBild» πήραν την απόφαση, με αφορμή τα 80α γενέθλια του «Όθωνα» να τον τιμήσουν για όσα πέτυχε στη ζωή του, μπροστά σε 700 καλεσμένους, στην εκδήλωση «Sport Bild Award 2018»

Τα πρωταθλήματα με τη Βέρντερ Βρέμης (1988, 1993) τον ανέδειξαν ως έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στη χώρα. Ο τίτλος με τη νεοφώτιστη Καϊζερσλάουτερν (1998) έπεισε άπαντες για την αξία του. Στη συνέχεια ήρθε το «θαύμα» του 2004 με τη «γαλανόλευκη», για να καθιερώσει τον Ότο Ρεχάγκελ στο πάνθεον!

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι του περιοδικού «SportBild» πήραν την απόφαση, με αφορμή τα 80α γενέθλια του «Όθωνα» να τον τιμήσουν για όσα πέτυχε στη ζωή του, μπροστά σε 700 καλεσμένους, στην εκδήλωση «Sport Bild Award 2018».

«Είναι ο άνθρωπος που στην ζωή του πέτυχε τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις. Είτε μιλάμε για «το θαύμα στο Βέζερ» (2 πρωταθλήματα με Βέρντερ 1988, 1993), είτε για το πρώτο πρωτάθλημα νεοφώτιστης ομάδας στην Bundesliga, της Καϊζερσλάουτερν (το 1998) ή για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 με το απόλυτο αουτσάιντερ που λεγόταν Ελλάδα τα πάντα φέρουν στην υπογραφή ενός προπονητή!

Του Ότο Ρεχάγκελ…», αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού, που στις 27/8 θα διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν του και η συνταντική του ομάδα θα του απονείμει το σχετικό βραβείο.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ματία Μπρίγκελμαν, δήλωσε σχετικά: «Ο Οτο Ρεχάγκελ με τον τρόπο του, το ήθος του και τις επιτυχίες του επηρέασε αποφασιστικά το γερμανικό ποδόσφαιρο. Με τις ομάδες του έκανε το αδύνατο δυνατό. Χωρίς τον Ρεχάγκελ η Μπουντεσλίγκα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα ήταν φτωχότερα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου