Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Αστέρια Γλυφάδας: Οι αρχαιολογικές έρευνες και το πλάνο λειτουργίας

Άδεια προκειμένου να συνεχίσει τις αρχαιολογικές έρευνες στα «Αστέρια» της Γλυφάδας εξασφάλισε επισήμως προ ημερών από το υπουργείο Πολιτισμού η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στο πλαίσιο τριετούς (2017-2019) ερευνητικού προγράμματος.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του 2018 θα επικεντρωθεί στο κομμάτι όπου αποκαλύπτονται προϊστορικά κατάλοιπα οργανωμένου νεκροταφείου και μεταλλουργικής εγκατάστασης.

Από την πλευρά της, η εκμισθώτρια Ναυσικά Α.Ε. (ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη διαχείρισης είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με βασικό μέτοχο τον ξενοδοχειακό βραχίονα τoυ ομίλου Grivalia, ήτοι την Grivalia Hospitality, και μέτοχο μειοψηφίας τον όμιλο Παπαθεοχάρη, θέλει μέχρι τον Μάιο του 2019 να λειτουργήσει τους περιβάλλοντες χώρους και τα εστιατόρια, ενώ η λειτουργία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και η αναβίωση των θρυλικών «Αστεριών» τοποθετούνται προς το τέλος του 2019 - αρχές του 2020.

Η πολυαναμενόμενη επένδυση έχει προχωρήσει ήδη έχοντας λάβει την άδεια δόμησης από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 400 κλινών και πέντε αστέρων, που θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο city resort της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου