Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ολικός αποκλεισμός: Το Ισραήλ έφτιαξε υποθαλάσσιο φράγμα στα σύνορα με τη Γάζα!


Το φράγμα αποτελείται από τρία στρώματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα στρώμα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, ένα ενδιάμεσο στρώμα θωρακισμένης πέτρας και ένα ανώτερο στρώμα συρματοπλέγματος.
Ένας φράχτης θα περιβάλλει επίσης τον κυματοθραύστη ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας

Δύο μήνες μετά την κατασκευή του υποθαλάσσιου φράγματος του Ισραήλ , το υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες του σχεδίου που αποσκοπούσαν στην αποτροπή της διείσδυσης της Χαμάς στο Ισραήλ δια θαλάσσης.

Το πλάτους 50μ. και ύψους 6μ. ψηλό φράγμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα έχει μήκος 200 ​​μέτρα στη Μεσόγειο από την ακτή κοντά στο Ζίκιμ, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Το φράγμα αποτελείται από τρία στρώματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα στρώμα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, ένα ενδιάμεσο στρώμα θωρακισμένης πέτρας και ένα ανώτερο στρώμα συρματοπλέγματος. Ένας φράχτης θα περιβάλλει επίσης τον κυματοθραύστη ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας.

"Η κατασκευή του φράγματος γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, προχωράει με γρήγορο και εντυπωσιακό ρυθμό και κάθε μέρα περνάει, οι αντιτρομοκρατικές ικανότητές μας στη Λωρίδα της Γάζας ενισχύονται", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman.

Η απόφαση για την κατασκευή ενός αναβαθμισμένου ναυτικού φράγματος έγινε αφότου πέντε ναυτικά διοικητικά στελέχη της Hamas προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Kibbutz Zikim κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Προστατευτική άκρη το 2014.

Οι τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες και διάφορους τύπους συσκευών εκρηκτικών. Σκοτώθηκαν από τον IDF σε μια συνδυασμένη επίθεση από τη θάλασσα, το έδαφος και τον αέρα.

Το νέο φράγμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε σοβαρές θαλάσσιες συνθήκες για πολλά χρόνια, αποσκοπεί στην πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Η Χαμάς έχει επεκτείνει σημαντικά τη ναυτική μονάδα των επιτελείων κατά τα τέσσερα χρόνια από την τελευταία σύγκρουση, με 1.500 φράγκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου