Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Ο «αντισημιτισμός» είναι ένας τεχνητός όρος


"Υπάρχει μία φυλή που δεν μπορεί να επικριθεί. Αν είσαι αντισημίτης, φαίνεται σαν να είσαι εγκληματίας", δήλωσε ο Μοχάμαντ σε συνέντευξή του στο Associated Press
Ο αντισημιτισμός είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε για να σιωπήσει τους επικριτές των Εβραίων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχάτιρ Μοχάμαντ.

"Υπάρχει μία φυλή που δεν μπορεί να επικριθεί. Αν είσαι αντισημίτης, φαίνεται σαν να είσαι εγκληματίας", δήλωσε ο Μοχάμαντ σε συνέντευξή του στο Associated Press, τη Δευτέρα, αρνούμενος ότι μισεί τους Εβραίους. "Ο αντισημιτισμός είναι ένας όρος που εφευρέθηκε για να εμποδίσει τους ανθρώπους να επικρίνουν τους Εβραίους".

"Όταν κάποιος κάνει λάθος, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλοι είναι. Μπορεί να είναι ισχυρές χώρες, αλλά αν κάνουν κάτι λάθος, ασκώ το δικαίωμά μου για ελευθερία έκφρασης. Με επικρίνουν αυτοί. Γιατί δεν μπορώ να τους επικρίνω εγώ;"

Ο Μοχάμαντ, ομοφυλόφιλος και χαρακτηρισμένος αντισημίτης, ορκίστηκε πρωθυπουργός τον Μάιο, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την τελευταία θητεία του. Είχε γράψει στο προσωπικό του blog το 2012 ότι «οι Εβραίοι κυβερνούν αυτόν τον κόσμο με πληρεξούσιο».

Το 2003, μιλώντας σε Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι «1,3 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι δεν μπορούν να νικήσουν μερικά εκατομμύρια Εβραίους. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος. Και μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο μόνο αν σταματήσουμε και σκεφτούμε, να εκτιμήσουμε τις αδυναμίες μας και τη δύναμή μας, να σχεδιάσουμε, να στρατηγική και στη συνέχεια να αντισταθμίσουμε. Είμαστε πραγματικά πολύ ισχυροί. 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν απλά να εξοστρακιστούν. Οι Ευρωπαίοι σκότωσαν 6 εκατομμύρια από τα 12 εκατομμύρια Εβραίους".

Είπε επίσης ότι «είμαι χαρούμενος που λέω ότι είμαι αντισημίτης [...] Πώς μπορώ να μην είμαι, όταν οι Εβραίοι που συχνά μιλούν για τις φρίκες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος δείχνουν την ίδια ναζιστική σκληρότητα και σκληρή καρδιά προς όχι μόνο τους εχθρούς τους, αλλά ακόμη και προς τους συμμάχους τους, θα πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν την παράλογη δολοφονία των Παλαιστινίων εχθρών τους».

Έγραψε στο βιβλίο του "The Makay Dilemma" του 1970 ότι "Οι Εβραίοι δεν είναι απλώς άνθρωποι με μεγάλη μύτη, αλλά άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το χρήμαενστικτωδώς".

Το 2007, ο Μοχαμάντ δεν ήταν στην εξουσία όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου το οποίο θα επικεντρώνεται στα θύματα κατάχρησης στο Ιράκ, στο Λίβανο και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Στα 92 του, είναι ο γηαιότερος εκλεγμένος ηγέτης του κόσμου. Διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1981 μέχρι το 1999.

Παρά τη διαμάχη γύρω από τα σχόλιά του, είπε στο AP ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κληρονομιά του ή πώς θα τον θυμούνται.

"Ειλικρινά δεν με νοιάζει. Δεν θα ζω", είπε. "Όταν θα είμαι νεκρός, δεν θα έχει πια σημασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου